CE CADOURI isi fac romanii de Paste. LISTA celor mai INSPIRATE obiecte pe care le poti darui

Cu ocazia Pastelui, romanii le cumpara celor dragi mai ales dulciuri, vin si cafea (60%), dar si articole de imbracaminte (39%) sau accesorii vestimentare – esarfe, genti, curele (34%), potrivit unui studiu recent realizat de MEDNET Marketing Research Center.
Alte cadouri preferate de romani in aceasta perioada speciala sunt accesoriile pentru masa de Paste – pahare, fata de masa, servetele (23%), incaltamintea (20%) sau bijuteriile (7%).
Nu lipsesc din lista cadourilor nici BANII cash – 7% dintre romanii apeleaza la aceasta metoda “sigura” de a le face o bucurie persoanelor apropiate.
Un cadou mult mai inspirat consta in jucariile pentru cei mici (doar 4% dintre romani au aceasta idee). Romanii mai cumpara, de asemenea, carti, CD-uri sau Mp3 player.
Cu ocazia Pastelui, aproape 70% dintre persoanele intervievate, din mediul urban, au declarat ca intentioneaza sa cumpere cadouri celor dragi.
Principalul “beneficiar” al acestor cadouri este persoana iubita (sotul/sotia sau iubitul/iubita), peste 60% dintre respondenti oferind “perechii lor” daruri de Paste.
Potrivit studiului MEDNET Marketing Research Center, mai mult de jumatate dintre acestia au declarat ca vor oferi cadouri atat ?parintilor (58,4%), cat si copiilor/nepotilor (57,7%). Atunci cand ne referim la familiile cu copii, principalul “beneficiar” al cadourilor de Paste devine copilul.
Comparativ cu anul trecut, bugetul mediu alocat sarbatoririi Pastelui nu a crescut semnificativ din punct de vedere statistic, suma medie situandu-se in jurul valorii de 359 lei in 2014, fata de 358 lei in 2013.
Studiul a fost realizat online, pe un esantion reprezentativ la nivel national – urban, in perioada 4 – 8 aprilie 2014. Au fost intervievate 663 persoane cu varsta cuprinsa in intervalul 18 – 55 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *