Ce COMPLICATII risti daca ignori arsurile la stomac

Insa exista si un procent foarte mare de persoane pentru care arsurile la stomac nu sunt doar niste simple arsuri, ci sunt diagnosticate drept reflux gastroesofagian si netratate, pot duce la o serie de complicatii de sanatate, scrie sfatulparintilor.ro.
Daca ai arsuri de mai mult de doua ori pe saptamana, vorbeste neaparat cu medicul tau de familie, care te poate indruma mai departe. Iata 9 afectiuni care iti pot afecta grav sanatatea, in cazul in care ignori arsurile la stomac.
1. Esofagita??
Sucurile gastrice eliminate in refluxul gastroesofagian pot ajunge direct in esofag. Cu timpul, tot acest acid poate leza serios esofagul, producand iritatii si cauzand probleme mari in procesul de inghitire; aceasta afectiune se numeste esofagita. Daca acidul gastric ajunge in esofag chiar si de-a lungul catorva saptamani, e suficient ca sa-i atace peretii. Poate fi deranjant, chiar dureros, si-ti va crea o sensibilitate permanenta esofagiana.
2 Strictura esofagiana
Apare in general dupa o esofagita netratata si reprezinta ingustari ale lumenului esofagian care determina disfagie. Aceasta afectiune da dureri foarte mari in procesul de inghitire. Bucati mari de mancare pot ramane blocate in incercarea de a le inghiti, proces care poate impune de urgenta endoscopie, pentru deblocare. Poti pierde in greutate, mai ales daca eviti mancarea, din cauza dificultatilor pe care le ai la inghitire.
3. Probleme ale corzilor vocale
Arsura e cea mai frecventa problema in cazul refluxului gastroesofagian, insa unele persoane pot sa nu aiba deloc arsuri, ci sa prezinte direct alte simptome mult mai grave, cum ar fi a”refluxul tacerii”, explica dr american Sheth. Chiar daca nu au arsuri, pacientii pot prezenta o jena pe gat, schimbari de voce si alte afectiuni ale corzilor vocale. Au senzatia ca ii jeneaza mereu ceva pe gat si simt nevoia sa-si a”dreaga” vocea.
Mai multe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *