Ce locuinta noua iti mai poti cumpara cu 150- 200.000 euro?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ca un apartament dintr-un bloc construit in urma cu 30 de ani este de multe ori mai scump decat unul cu aceleasi caracteristici amplasat intr-un imobil nou este deja un paradox pe care piata l-a acceptat resemnata, pentru ca cea mai des invocata lege economica, a cererii si ofertei, este deocamdata de necontestat.

Atunci cand te afli in postura de a-ti alege o locuinta noua, intr-o zona decenta, si dispui de un buget maxim de 200.000 euro, ti se vor infatisa o multitudine de oferte de apartamente vechi, ramanand relativ putine optiuni din categoria proiectelor recent lansate in piata. Ce ofera concret piata apartamentelor noi unei persoane care dispune de acest buget: „in Baneasa, in apropierea Gradinii Zoologice, intr-un imobil cu 3 nivele ce are ca termen de finalizare luna decembrie a acestui an, se poate achizitiona un apartament cu 2 camere (96 mp), la pretul de 140.000 euro, insemnand 1460 euro/mp”, exemplifica reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola. In acelasi bloc, un apartament mai spatios de 3 camere (106 mp) se vinde pentru 155.000 euro.

Pe Soseaua Nordului, intr-una dintre cele mai apreciate zone rezidentiale ale Capitalei, 2 camere cu suprafata de 100 mp se pot achizitiona la pretul de 193.000 euro, insemnand 1930 euro/mp. „Aceasta cifra care ar putea parea la prima vedere exorbitanta, insa la o privire mai atenta vom vedea ca preturile sunt cu mult mai mari in zonele periferice – daca luam ca termen de comparatie un apartament cu 3 camere (70 mp), dintr-un bloc vechi de 25 de ani din cartierul Colentina, pretul este de 165.000 euro (2357 euro/mp)”, subliniaza cei de la EuroMetropola.

Cat de usor este sa obtii un credit in valoare de 200.000 euro?
Pentru a obtine suma de de 200.000 euro printr-un credit a carui dobanda este variabila, este necesar ca venitul minim pe familie sa se ridice la suma de 2450 euro. Rata lunara la acest tip de credit este de de 1550 EURO/luna, intr-o perioada de rambursare de 30 de ani. Optand insa pentru creditul cu dobanda fixa in primul an de creditare venitul net pe familie trebuie sa fie de numai 1970 EURO, iar rata lunara pentru dobanda fixa in primul an este de 1215 EURO/luna. O treia varianta este aceea a creditului care ofera o perioada de gratie. La acest tip de credit clientul va plati in prima perioada de creditare numai dobanda (nerambursand nimic din credit), implicit ratele lunare vor fi mai mici. Veniturile necesare pentru contractarea acestui credit sunt 1730 euro, venit net pe familie, iar rata lunara va fi de 1080 EURO/luna. (Informatii oferite de AV Broker Solutions, www.avbrokers.ro).

spot_imgspot_img