Ce nu se face in Joia Luminata. Ce trebuie sa stropesti cu apa sfintita de la Boboteaza ca sa ai noroc tot anul

Joia din Saptamana Luminata poarta denumirea de zi verde, Joia Verde, scrie teotrandafir.com. In aceasta zi taranii cinstesc holdele, gradinile si granele, insa nu e voie sa se munceasca. Se spune ca in aceasta zi e bine ca bunii crestini sa stropeasca livezile si ogoarele cu apa sfintita de la Boboteaza pentru ca recolta sa fie una bogata tot anul.
Citeste si?MARTEA ALBĂ, o zi in care nu e voie SUB NICIO FORMĂ sa se lucreze. Ce trebuie sa mananci pentru a avea noroc
Femeile nu au voie sa munceasca, si nici barbatii. Cei care muncesc in aceasta zi ajuta la implinirea blestemelor, atrag seceta si nenorocul.
Tot in aceasta zi se respecta un ritual al mortilor. O persoana trebuie sa care 44 de galeti cu apa si sa aprinda 2 lumanari la toate cele 4 capete, iar apa trebuie varsata apoi in fantana din curte sau intr-un parau sau rau apropiat ori intr-un iaz.
Rugaciunea zilei de joi
Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvantul lui Dumnezeu Tatal, Care in ziua de astazi ai luat Cina cea de pe urma, cu ucenicii Tai, si cu mare umilinta ai spalat picioarele lor si ale ucenicului care Te-a vandut! Apoi, luand paine si vin in mainile Tale Cele Sfinte si binecuvantandu-le cu puterea Ta cea Dumnezeiasca, le-ai facut insusi Trupul si Sangele Tau, cu care i-ai impartasit zicand:
“Luati, mancati si beti, ca acestea sunt Trupul si Sangele Meu, pentru ca sa se ierte pacatele voastre”. Cela ce tot in ziua aceasta Te-ai inaltat la cer si ai sezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatalui Tau, sa imparatesti impreuna cu El in veci, ca Unul-Nascut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *