Ce nu-ti spune medicul despre colesterol

Tocmai ai primit rezultatele analizelor de sange iar nivelul colesterolului total este 300! Intri in panica si asculti cu infrigurare ce-ti spune doctorul despre colesterolul “rau” LDL, a carui valoare trebuie sa scada imediat! Medicamente? Eziti, pentru ca ai auzit probabil de efectul negativ al statinelor asupra sanatatii – probleme cu inima si ficatul, pierderea memoriei. Poate daca nu mai mananci oua si grasimi saturate se va rezolva totula?? Sau poate un supliment care scade colesterolul ar fi mai bun? Realitatea e ca acest scenariu pe care il traieste marea majoritate a populatiei ar trebui oprit! Lucrul cel mai important este sanatatea ta! Decizia n-ar trebui sa aiba legatura cu interesele doctorilor, ale industriei de alimente procesate si ale industriei farmaceutice!

Valorile colesterolului dezvaluie de fapt o realitate diferita de cea pe care ai auzit-o de la doctorul tau alopat. Iata cateva dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare: “Intrebarea este de ce anumite persoane au mai mult colesterol in sange decat altele, si de ce aceeasi persoana are valori diferite ale colesterolului in momente diferite ale zilei? De ce difera valorile colesterolului in functie de anotimp? Iarna valorile cresc, iar vara scad. De ce valorile colesterolului cresc pana la tavan dupa operatii chirurgicale? De ce cresc cand avem o infectie? Sau dupa un tratament dentar? Sau cand suntem stresati? Si de ce colesterolul revine la valori normale cand suntem relaxati si ne simtim bine? Raspunsul la toate aceste intrebari este: colesterolul este o substanta cu rol de vindecare in organism”, spune dr. Natasha Campbell McBride.
Corpul nostru produce mai mult colesterol ca reactie la o inflamatie existenta. Deci colesterolul nu e problema, ci de fapt solutia pe care organismul o adopta in incercarea de a se autovindeca. Inflamatia peretilor arteriali este pericolul real si daca nu este gasita si rezolvata cauza, aceasta poate opri circulatia sanguina catre inima sau creier, provocand un atac de cord sau cerebral.

Care sunt sursele de inflamatie in corp?
Cand nu exista destui antioxidanti in corp, sunt prezenti radicalii liberi in tesuturi. LDL …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *