Ce NU trebuie omis in procesul de achizitionare a unui apartament

Fiecare alegere pe care trebuie sa o facem, indiferent de perioada vietii, trebuie facuta cu inspiratie, responsabil si cu convingere. Incepand de la modul in care ne crestem copiii si pana la locul in care ne stabilim, este preferabil sa punem in prim plan ceea ce este cel mai important in momentul respectiv. Un aspect care va influenta intotdeauna, intr-un procentaj mai mic sau mai mare deciziile noastre, este situatia financiara, deseori fiind limitata de aceasta in solutionarea optima a diverselor provocari sau nevoi.
Achizitionarea unei locuinte face parte din lista de lucru de facut pe care fiecare o are, scrisa sau nescrisa, in decursul unei vieti. Este adevarat ca unii dintre noi scapa ? daca putem spune asa ? de aceasta grija, care este totodata o responsabilitate uriasa. Vorbim fie despre economiile pentru care ne-am limitat intotdeauna financiar, fie despre datoria pe care o facem cand apelam la solutiile propuse dintr-o parte sau alte, precum programul Prima Casa sau creditul ipotecar.

Este necesar sa ne gandim ca alegerile pe care le facem trebuie sa fie iscusite, in mod deosebit cand vine vorba despre o investite financiara precum este cea pe care o presupune achizitionarea unui apartament. Aceasta ne poate oferi un trai mai bun sau unul precar, dupa intelepciunea cu care am judecat alegerile la momentul respectiv.
Atentia la detaliu este criteriu de baza cand vine vorba despre o astfel de achizitie. O recomandare pe care unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliare romani, Maurer Imobiliare, o ofera cu fiecare ocazie este tocmai aceasta: de a te documenta in prealabil cu privire la tot ce tine de domeniul acesta, pentru a te putea bucura ulterior de rezultate.
Ce NU trebuie sa omiti cand cumperi un apartament
Vrei sa traiesti in cele mai bune conditii de confort? In acest caz trebuie sa te asiguri ca ai luat toate masurile necesare in acest sens. Care sunt acestea? Haideti sa vedem ce NU trebuie nicicum sa omiti.
# alegerea unui cartier potrivit ? fie ca ai sau nu copii, orienteaza-te dupa o zona respectata, in care locatarii pun in plan principal ordinea si disciplina ? conteaza enorm in dobandirea unui trai linistit, pasnic. De altfel, incearca sa obtii o oferta rentabila intr-un cartier ce iti ofera facilitatile corespunzatoare: spatii verzi, parc, farmacie, loc de parcare (mai ales daca detii un automobil) si alte astfel de aspecte.

# analiza ofertelor ? oricat de hotarat ai fi pentru un spatiu anume, acorda totusi o sansa si altor oferte. Ai ramane surprins cate beneficii extra ti-ar putea oferi acestea. Spre exemplu, principalele aspecte pe care trebuie sa le vizeze un apartament calitativ sunt legate de tipul materialelor utilizate in constructie, de eficienta si stabilitatea imobilului, precum si ce a instalatiilor sanitare si electrice, prezenta unei izolatii corespunzatoare etc. Ai luat macar in calcul cheltuielile de intretinere in conditiile in care spatiul nu dispune de izolare sau de una precara?

In ceea ce priveste preturile, cred ca nici nu mai are sens sa mentionez cat de mult conteaza posibilitatea de negociere pe care unii o pun iar altii nu la dispozitia ta. Tine cont de toate acestea pentru ca sunt aspecte pe care NU trebuie sa le neglijezi cand vine vorba despre achizitionarea unui apartament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *