Ce detalii sunt omise cand primesti sfaturi despre achizitionarea unnui apartament

Sunt multi cei care isi cumpara o casa, respectiv un apartament prin intermediul unui credit la banca. Asa ca se intelege ce investitie majora inseamna acest pas. Probabil ca din teama de a nu gresi, cand vei dori sa faci acest pas vei intreaba pe toata lumea la ce sa te astepti si ce sa faci sau sa nu faci. Iata si cateva din detaliile pe care nu ti le spune nimeni, dar poate care vor conta enorm.

La ce sa fii atent inainte de a alege un apartament
Daca alegi unul la etaj superior si poate chiar si ultimul, atentie la izolatie mai ales si la tavane. Apa infiltrata poate da batai de cap si in mod special daca nu exista o mansarda si una de calitate, ai putea avea probleme.
Ca tot vorbeam de izolatie, in zilele noastre este de preferat ca un bloc sa fie izolat la exterior. Asta ii asigura un plus in eficienta termica. Sau poate ca te gandesti chiar tu sa investesti in asta. Cert este ca iti va fi de mare ajutor. De regula, constructiile noi au in vedere astfel de cerinte asa ca riscul de acest gen se intalneste mai adesea in cazul blocurilor ceva mai vechi.
Evalueaza proprietatea, indiferent de ceea ce ti se prezinta sau ti se spune. Cu alte cuvinte, sa verifici in ce mod totul este real, cata calitate ai in instalatia sanitara spre exemplu, este pur si simplu modul corect de a te pune la adapost de eventuale investitii ulterioare. Acestea sunt si cele mai pacatoase, insemnand sa strici peretii pentru orice reparatie; si mai rau este la instalatia electrica, ce include toate zonele casei.
De asemenea, oricat de putina importanta ai da vecinilor, poate ca te intereseaza in ce masura confortul tau este dependent sau nu de bunavointa unora. In cazul unui cuplu tanar, se poate ca limita de toleranta sa fie mai mare. Dar fara a merge pe stereotipuri de acest gen, cel mai bine te interesezi de o zona care ti se potriveste, una cu pretentii, una linistita de altfel. Astfel stii ca nu prea sunt sanse sa ai vecini de joasa speta.

Pe acelasi principiu, tine cont ce anume ai in apropriere. Poate fi un club, un bar, locatii care impun un nivel zgomotos peste limitele tale. Exact cum spuneam, daca ai si casa izolata, va actiona si ca protectie fonica. Asadar, exista mai multe elemente ce depind unele de altele. Daca zona este una in plina dezvoltare, trebuie sa te astepti sa ai mereu un santier in zona. Cat va conta asta, depinde de fiecare in parte.
Desigur, este de preferat sa eviti dubiile si alte probleme, sa mizezi din start pe un cartier bun, pe o locatie promitoatoare din oras. Fie ca este vorba de un apartament 2 camere Brasov sau de o garsoniera, de o zona cu potential turistic sau nu, grijile se masoara la fel. Avand in vedere ca este o decizie de ani buni de acum inainte, este clara nevoia de a fi atent la orice detaliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *