Ce patesti daca stai pe telefon inainte de culcare. Sigur nu stiai asta

Romanii verifica in special email-uri si conturi de socializare. Ecranele emit insa o lumina albastra care are un efect mai putin cunoscut. Acela de a ne tine trezi. Asta pentru ca organismul crede ca este inca zi, astfel productia de melatonina, numita si hormonul somnului, este mai scazuta.
Laptopul, televizorul sau smartphone-ul nu au ce cauta in dormitorul nostru daca vrem sa avem un somn odihnitor. Organismul are nevoie de minimum sapte ore pe noapte pentru regenerarea celulelor. Din pacate, romanii uita sa-si lase deoparte gadgeturile atunci cand se pregatesc sa doarma, iar cifrele arata ca 40% din populatie are simptome specifice insomniei.
Studiile arata ca folosirea gadgeturilor inainte de a adormi poate duce la aparitia durerilor de cap, a insomniilor si chiar a depresiei.
Lipsa somnului imbatraneste organismul. Pot aparea boli cardiovasculare, ateroscleroza, diabet, dar si probleme de concentrare la munca.
Peste 1 milion de romani au tulburari ale somnului, iar dintre ei doar 5000 ajung sa fie diagnosticati. 40% din populatie are simptome specifice insomniei si 10% dintre romani ajung …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *