Ce proprietati are Radu Mazare in Madagascar, acolo unde a cerut azil politic

Pana in 2008, principala destinatie de vacanta a lui Radu Mazare era Brazilia, unde putea practica unul din sporturile sale preferate – kitesurfing. De altfel, in campania electorala din anul 2008 Mazare a fost acuzat de contracandidatii sai ca petrece prea mult timp in Brazilia si ca nu ar mai fi interesat de treburile orasului, iar cu o saptamana inainte de alegeri a aparut pe internet un filmulet care prezenta mai multe proprietati ale edilului din aceasta tara, dar si diverse afaceri, intre care o firma de taximetrie. Radu Mazare a negat aceste lucruri, spunand ca nu are nici afaceri, nici proprietati in Brazilia si ca atunci cand isi va cumpara ceva in strainatate va anunta.
Treptat, Brazilia nu a mai fost principalul loc de petrecere a vacantelor, pe harta destinatiilor lui Radu Mazare aparand Venezuela, Honduras, Papua Noua Guinee si Madagascar. Ultima dintre acestea pare sa-l fi cucerit in mod special pe primarul Constantei, care a fost atat de incantat de cele intalnite in prima sa vizita din 2011 incat a petrecut Pastele din 2012 tot acolo, impreuna cu mama sa.
“Oamenii erau foarte draguti, nu erau agresivi, violenti ca in Africa de Sud, Mozambic. (a??) Am avut sentimentul ca eram un colonist din anii “30, daca ati vazut in filme, unde populatia bastinasa nu era inca revoltata si nu era inraita. Am avut sentimentul unui colonist acolo. Oamenii erau agreabili, doreau sa castige niste bani de la tine, erau serviabili”, spunea, in 2011, Radu Mazare.
CITESTE SI?Radu Mazare a plecat in Madagascar, unde a cerut azil politic. Fostul primar a transmis o scrisoare autoritatilor romane
Ulterior, el a anuntat ca a cumparat un teren in Madagascar pentru a construi bungalowuri si un restaurant.
a”M-am intalnit cu primarul de acolo, care este primar al unei comune de 5.000 de locuitori. Acolo sunt un mare investitor, chiar daca fac sapte bungalow-uri si un restaurant, cu seful de trib, le-am dus cadouri, am facut o ceremonie cu un vraci. De ce radeti, aici cand incepem constructia unui ansamblu nu se sfinteste? Iar in Africa sunt si crestini, dar au si traditia veche si cred ca daca nu e oficiata aceasta sfintire si in traditia veche, sa vorbeasca cu stramosii care sunt adevaratii detinatori ai pamanturilor de acolo, nu merge bine si atunci am avut o ceremonie si cu un vrajitor”, spunea atunci Radu Mazare.
Terenul pe care fostul edil dorea sa construiasca bungalow-uri si un restaurant are o suprafata de 1,8 hectare si a fost concesionat pe o perioada de 99 de ani, fiind trecut si in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *