Ce se va alege de fostul SOTRM

Zilele acestea, conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) a primit raspunsul la sesizarea facuta Ministerului Sanatatii de catre medicii de la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala (SOTRM), sesizare in urma careia unitatea sanitara a fost “vizitataa” de corpul de control al MS.
Managerul SCJU a declarat ca ministerul a concluzionat ca nu se confirma nici unul din aspectele semnalate de colectivul de medici de la SOTRM, care, in data de 24 decembrie 2013 au reclamat nu numai faptul ca au fost dati afara abuziv, ca ?li s-a inchis blocul operator fara a avea dreptul de a face acest lucru, dar si ca directiunea le-a suspendat activitatea ilegal. “Reprezentantii MS au concluzionat ca sectia de Ortopedie- Traumatologie nu dispune de circuite functionale in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Asta au spus cei din minister. Concluzia: masurile pe care echipa manageriala a SCJU au fost corecte, dar si necesare. Conditiile in care se desfasura asa-zisul act medical erau improprii pentru orice fel de activitate medicala, mai ales chirurgicala. In consecinta, dorim sa facem acolo o zona de recuperare si reabilitare moderna pentru pacientii din judetul Constantaa”, a precizat dr. Capatana.?
Primele internari, a adaugat el, vor avea loc dupa data de 1 mai. In prezent, acolo au fost angajati doi medici pentru partea de recuperare, s-au facut niste reparatii, iar foarte curand, un medic si mai multe asistente vor fi trimisi cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *