Ce puteti face pe litoral in minivacanta de 1 Mai

Astazi incepe, oficial, sezonul estival 2014. Pregatite sau nu, statiunile vor primi intre 30.000 si 50.000 de turisti. Asociatiile de promovare, primariile si hotelierii au pregatit mai multe evenimente pentru a atrage turisti.
Ca de obicei, sezonul turistic estival incepe, astazi, de 1 Mai, cu “Parada litoralului romanesc”, eveniment devenit traditional, organizat de catre Asociatia a”Litoral – Delta Dunarii”. In intervalul orar 10.00 – 14.30, pe traseul Mamaia – Navodari – Constanta – Eforie – Constanta – Mamaia, parada va reuni autobuze etajate, a”Carul Prietenilor Facebook”, peste 30 de masini de epoca, motociclete, masini de la Raliul Deltei, Fanfara RAJA etc. La ora 10.00 are loc intalnirea participantilor, in parcarea a”Aqua Magic” – Mamaia. La 10.30 se da startul, iar caravana pleaca din Mamaia spre Navodari, unde ajunge la ora 11.00, in tabara Delfinul. Aici are loc o petrecere la care participa si primarul Nicolae Matei. La 11.30 se pleaca spre Gara Constanta, iar la 12.45 se ajunge in Eforie Sud, in Parcul Primariei, unde are loc Targul de Antichitati a”Antica”. Parada revine in Mamaia la 14.30. In Mamaia, intre 19.00 si 21.00, pe scena special amenajata, pe plaja din zona Cazino – Mamaia, va avea loc un spectacol multietnic, de muzica si dansuri, organizat de catre Asociatia a”Litoral-Delta Dunarii” (ALDD), cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).
Vor participa la spectacol: Ansamblul Folcloric a”Brauletul Dobrogean”, Ansamblul a”Fluria” al Comunitatii Armane din Constanta, ?Ansamblul a”Elpis” al Comunitatii Elene din Constanta si vedeta constanteana Andreea Olariu. Imediat dupa spectacolul de la scena, in jurul orei 21.30, oficialitatile prezente vor sustine un a”speech”, in fata publicului participant, si vor lansa doua filme de promovare, respectiv Filmul oficial al statiunii Mamaia, in versiunea integrala, si spotul a”Descopera Romania: priveste cu sufletul si asculta cu inima”, la care sunt asteptati sa participe mii de turisti. In incheiere, turistii vor avea parte de un spectacol de lasere si o lansare de sute de lampioane, pe cerul statiunii Mamaia, deasupra marii. Cluburile din Mamaia vor difuza, simultan, filmul de promovare, care va putea fi urmarit, astfel, de miile de turisti prezenti in statiune.
Ce se intampla?in restul litoralului
In statiunile Navodari, Eforie si Costinesti vor avea loc evenimente similare, organizate de catre Asociatia de Promovare a”Litoral-Delta Dunarii” si Autoritatea Nationala pentru Turism, cu sprijinul Primariilor care administreaza aceste statiuni, intr-un concept comun, menit sa promoveze statiunile de pe Litoral, numit a”Redescopera Litoralul Romanesc”.
In Navodari, programul incepe la ora 11.00, in tabara Delfinul, si se incheie la ora 20.00. Vor urca pe scena What”s Up, Axinte, Lorenna, Violeta Constantin, Autentic, Sylvie, Aurel Moga, Dan Cernavodeanu, intr-un spectacol prezentat de Ionut Dulgheriu. Seara se va incheia cu un spectacol de lasere. In corturile amenajate in apropierea scenei vor fi oferite, gratuit, celor prezenti, produse alimentare traditionale romanesti, vor fi organizate expozitii, sesiuni de a”face-painting”, se vor realiza / printa fotografii, ce urmeaza a fi oferite persoanelor prezente. In Eforie, pe langa targul de antichitati, va avea loc un program artistic, in intervalul orar 17.00 – 20.30. Participa Teatrul de copii a”Zurli”, dar se va putea urmari si un concert Nadir. Si aici seara se incheie cu un spectacol de lasere, la 20.30. In Costinesti in ziua de 2 mai sunt organizare mai multe concerte si jocuri sportive, pe plaja, in zona Obelisc. Nu lipseste spectacolul de lasere, tot la ora 20.30.?
Eveniment inedit in Tulcea
In Tulcea, un post de radio organizeaza un eveniment inedit, respectiv a”Sulina Fusion Cruise”, prima editie. Programul cuprinde muzica si bucatarie traditionala in aer liber. Se vor prepara mancaruri din peste, cum ar fi traditionalul storceag (ciorba de peste), gratar de peste si carnati de vita pentru a acoperi toate gusturile. Mancarurile vor fi preparate de catre “piratii” din localitate, bucatari cu experienta in arta culinara traditionala. Petrecerea “piratilor” va continua cu un concurs de baut bere (beerpong, baut bere cu paiul), trasul sforii, iar pe inserate club – disco si foc de tabara.
ANT plateste ziaristi straini
Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, a declarat ca litoralul incepe sa prezinte interes si pentru pietele externe. “Exista interes din partea turoperatorilor din Germania sa vina pe litoral. Am redeschis piata din Israel. Vor fi lansate chartere Tel Aviv – Mihail Kogalniceanu din 9 iunie. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *