Ce spun liderii PSD despre “amnistie si gratiere”

Viorica Dancila: Eu, ca prim-ministru, va spun ca pe masa prim-ministrului nu exista asa ceva
“Am spus si repet, nu am discutat cu niciun ministru, nu am pe masa prim-ministrului, nu am avut nicio discutie in acest sens. De ce sa vorbesc despre ceva despre care nu am discutat? Am vazut ca s-a lansat in spatiul public, am vazut solicitari in spatiul public, am vazut critici, dar eu, ca prim-ministru, va spun ca pe masa prim-ministrului nu exista asa ceva si nu am avut o discutie cu un ministru in acest sens”, a declarat Viorica Dancila in 29 noiembrie.
Liviu Dragnea: Eu nu sunt in Guvern, nu s-a discutat asa ceva
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, in 26 noiembrie, in urma unei intrebari primite de la jurnalisti, ca nu a discutat cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sau cu premierul Dancila despre vreo ordonanta privind aministia si a spus ca este “absolut convins” ca nu va exista o astfel de ordonanta in jurul datei de 1 decembrie.
“Nu am discutat cu ministrul Toader despre vreo ordonanta de amnistie si nici cu doamna Dancila si sunt absolut convins ca nu se va adopta nicio ordonanta de amnistie, cum ati spus dumneavoastra, pe 1 decembrie sau in jurul lui 1 decembrie”, a raspuns Dragnea.
Intrebat daca va fi adoptata o astfel de ordonanta dupa 1 decembrie, Dragnea a raspuns: “Nu stiu domnisoara, nu cred, eu nu sunt in Guvern, nu s-a discutat asa ceva, va rog sa comentati dumneavoastra toate prostiile pe care le spun unii si altii la diverse televiziuni”.
Codrin Stefanescu:? Vom continua sa cerem calaii sa raspunda in fata legii si la final dam si amnistia si gratierea, ca sa ne lamurim
Secretarul general interimar al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, in 27? noiembrie, la Romania TV, ca PSD va continua cu modificarea legilor justitiei si va da legea amnistiei si gratierii.
Secretarul general interimar al PSD a spus ca “statul paralel” incearca sa dea un semn catre PSD, care a modificat legile pentru a-i lua din puteri si procurorii ii cheama pe parlamentari sau ministri sa spuna ce au vorbit la o masa in urma cu zece ani.
“Vom continua sa modificam legile, sa trecem totul prin Parlament. Vom continua sa cerem calaii sa raspunda in fata legii si la final dam si amnistia si gratierea, ca sa ne lamurim”, a afirmat Codrin Stefanescu.
Tudorel Toader, in urma cu doua luni: In istoria Dreptului penal au fost relativ multe acte de clementa referitoare la amnistie si la gratiere. Sigur ca suntem in anul Centenar, legiuitorul ar putea fi generos din aceasta perspectiva
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, declara, in 18 septembrie, intrebat daca va exista o lege a amnistiei si gratierii, ca se va vedea daca proiectul de lege aflat in Parlament este calea de urmat, sustinand, din nou, ca la Ministerul Justitiei nu exista in lucru niciun proiect de act normativ pe aceasta tema. In acest context, Toader a spus ca in istoria Dreptului penal au existat relativ multe acte de clementa referitoare la amnistie si la gratiere, iar de fiecare data emitentul actului de clementa a prevazut conditiile amnistiei si gratierii, dar si exceptii, pentru ca nu pot fi amnistiate fapte grave. “Sigur ca suntem in anul Centenar, legiuitorul ar putea fi generos din aceasta perspectiva”, a declarat ministrul Justitiei.
“In istoria Dreptului penal au fost relativ multe acte de clementa referitoare la amnistie si la gratiere. De fiecare data legiuitorul, emitentul actului de clementa, a prevazut conditiile amnistiei si gratierii, dar a prevazut si exceptii, pentru ca nu poti aministia fapte grave (…) Sigur ca suntem in anul Centenar, legiuitorul ar putea fi generos din aceasta perspectiva”, a declarat ministrul Justitiei.
Joi, 29, noiembrie, Tudorel Toader, ministrul Justitiei, afirma: “Ne aflam intr-un moment festiv, un moment solemn, un moment la care particip ca un membru al Guvernului, fara a face declaratii despre justitie. Aceasta intrebare mi-a fost pusa de foarte foarte multe ori. Ceea ce am raspuns este valabil si astazi. Sarbatori linistite!”.
Deputatul PSD Catalin Radulescu:? Amnistia si gratierea, un lucru care trebuie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *