CEDO condamna Rusia intr-o noua decizie privind scolile cu predare in limba romana din Transnistria

Potrivit Asociatiei Promo-LEX, decizia CEDO de marti vizeaza 11 reclamanti, dintre care doar 10 au obtinut castig de cauza. CEDO a obligat Rusia sa plateasca cate 6.000 de euro fiecarui reclamant si inca 4.000 de euro cheltuieli de judecata, in total 64.000 de euro.
In decizia CEDO din 19 octombrie 2012, Rusia a fost obligata sa plateasca 1,7 milioane de euro pentru 170 de reclamanti, dar pana astazi refuza sa execute hotararea.
Solicitat de portalul IPN, presedintele Asociatiei Promo-LEX, Ion Manole, a declarat ca pentru persoanele vizate in aceasta cauza nu conteaza doar achitarea sumelor stabilite de CEDO, ci si sa le fie respectat dreptul la educatie. El a dat ca exemplu in acest sens situatia elevilor de la liceul din Grigoriopol care continua sa fie evacuati in localitatea Dorotcaia, astfel fiind nevoiti sa faca zilnic naveta. Este cazul si liceului din Rabnita, care nu a putut sa-si recupereze imobilul ocupat in 2004. Probleme similare au si cei de la liceul “Alexandru cel Bun” din Tighina. In ceea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *