Cel putin 120 de morti, in urma unei busculade produse la un templu hindus

Cel putin 120 de morti, in urma unei busculade produse la un templu hindus

Peste 120 de persoane, dintre care 30 de copii, au fost ucise duminica, in timpul unei busculade produse intr-un templu hindus din nordul Indiei, a anuntat politia.

“Un numar de 125 de persoane au murit”, a declarat D.S Minhas, adjunctul directorului general al politiei din statul Himachal Pradesh, unde a avut loc accidentul.

Un bilant precedent mentiona 68 de morti.

Busculada s-a produs in templul Naina Devi, in statul Himachal Pradesh, din nordul tarii, unde zeci de credinciosi se reunisera in cadrul unui festival regional.

Potrivit agentiei Press Trust of India, 145 de persoane au murit si alte 50 sunt ranite.

Accidentul s-a produs in momentul in care o balustrada a cedat sub greutatea pelerinilor, multi dintre ei cazand pe scarile inguste si abrupte, care duceau spre templu, creand scene de panica.

Cadavrele zac pe drumul care duce la edificiul religios, iar activitatea echipelor de salvare este ingreunata de ploaie.

Circa 50.000 de pelerini pe zi sunt asteptati la acest festival, care dureaza o saptamana. Dar duminica au fost mult mai multi, provocand un aflux masiv in acest loc de cult, potrivit politiei.

“Un mare numar de persoane au fost prinse intr-o zona restransa”, a declarat comisarul adjunct al districtului, C.P. Verma.

Numeroase victime sunt originare din statul vecin Panjab si cadavrele lor au fost deja ridicate inainte ca politia sa ajunga la locul incidentului.

Busculadele in temple in timpul sarbatorilor religioase sunt frecvente in India. In iulie, sase persoane au murit intr-un accident similar in timpul unui festival hindus din statul Orissa, din estul tarii. In ianuarie 2005, o busculada produsa in timpul unui pelerinaj hindus in districtul Satara, la 300 de kilometri sud de Bombay, a provocat moartea a 257 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *