Cele mai asteptate filme romanesti din 2011

Cele mai asteptate filme romanesti din 2011

Peliculele “Aurora”, de Cristi Puiu, si “Manusi rosii”, de Radu Gabrea, se numara printre productiile anuntate in luna februarie. Prima comedie romantica romaneasca, “Buna, ce faci?”, va iesi in martie, ulterior fiind programate filmele “Principii de viata” si “Loverboy”.

“Aurora”, noul opus al autorului “Mortii domnului Lazarescu”, este filmul prin care Cristi Puiu – “copilul teribil” al noii generatii de regizori romani – incearca sa patrunda in mintea unui criminal si sa mai si iasa de-acolo ca sa ne spuna cum a fost.

“Manusi rosii” al regizorului Radu Gabrea, cu premiera in februarie, descrie ?intr-un mod impresionant mecanismul represiunii penitenciare de tip stalinist, prin intermediul ecranizarii unui roman de Eginald Schlattner. Realitatea istorica portretizata este una cruda, iar analiza dinamicii transformarii orwelliene a omului in automat, a aneantizarii personalitatii, efectuata de Gabrea (el insusi inchis, pentru scurta vreme, in lagarele comuniste ale anilor “50) este puternica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *