Cele mai frecvente 5 intrebari despre alaptatul la san

Alaptarea la san este un sentiment unic pentru o mamica si reprezinta prima conexiune pe care si-o formeaza mama cu bebelusul. Alaptarea la san nu este doar o forma de hranire a celui mic, ci este un moment intim si extrem de emotionant pentru mamici.
Totodata, este un moment invaluit in mister, mai ales pentru femeile care se afla la prima sarcina si isi pun foarte multe intrebari in legatura cu alaptarea la san. Iata care sunt cele mai frecvente 5 intrebari despre alaptarea la san:

Cand voi putea alapta pentru prima data?

Daca starea iti permite, bebelusul poate fi pus la san imediat dupa nastere. Acest lucru nu doar va stimula lactatia, ci il va ajuta si pe cel mic sa se obisnuiasca cu noul mediu si sa se simta in siguranta. Primul contact al bebelusului cu noua sa viata ar trebui sa fie cu mama, la pieptul acesteia. Imediat dupa nastere, lactatia este favorizata de scaderea hormonilor placentari si de stimularea mamelonului de catre bebelusul care incearca sa se hraneasca. In primele 2-3 zile, sanii tai vor produce colostru, un lichid care ii va asigura bebelusului toti nutrientii de care are nevoie si in acelasi timp anticorpii necesari pentru lupta impotriva virusurilor sau a bacteriilor care l-ar putea afecta. Ulterior, colostrul va fi inlocuit de laptele matern.

Alaptarea la san este un proces dureros?

Daca bebelusul este pus corect la san, alaptatul nu ar trebui sa fie un proces atat de dureros. Cu toate acestea, emotiile si lipsa experientei de a atasa copilul la san poate produce un anumit disconfort in zona mameloanelor, ajungand chiar la aparitia unor iritatii in jurul lor. Insa, acest proces nu ar trebui sa te sperie. Adevarul este ca durerile vor fi resimtite prea putin atunci cand iti vei privi minunea de copil in bratele tale.

Cum imi dau seama ca bebelusul este satul?

Din acest punct de vedere, bebelusul functioneaza ca orice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *