Destainurile unui comentator de legenda. Interviu cu Ilie Dobre, de la copilaria grea, la prietenia cu Dobrin VIDEO

Copilaria lui Ilie Dobre a fost presarata cu neajunsuri, pe care nu le-a uitat niciodata. Liceul Pedagogic, de la Campulung Muscel, l-a terminat datorita dirigentului care l-a ajutat sa obtina o bursa sociala. “Mie parintii nu au putut sa imi ofere nimic. Am fost cinci copii, munceam la ferma vara, ca sa fac bani pentru uniforma scolara. Sunt un om crae s-a ridicat prin propriile forte”, a spus Ilie Dobre, la Romania TV.
Ilie Dobre a inceput sa lucreze ca profesor de istorie la Liceul de Petrol din Videle, dar a ajuns unul din cei mai cunoscuti comentatori sportivi din Romania. “Pentru mine, fotbalul a fost oxigenul vietii. Fotbalul si transmisiune fotbalistica. Varful transmisiunii sportive e transmisiune fotbalistica. Varful ei este golul. Aici eu sunt campion mondial. Eu gradez, nuantez transmisiunea, la gol iau foc. Este, pur si simplu, stilul meu”, se destainuie celebrul comentator.
Ilie Dobre a comentat mii de meciuri la radio. “Fotbalul m-a atras de mic, dar mai mult, cartea. Nu ma asteptam sa castig vreodata vreun record mondial. Am comentat la un moment dat un meci, am strigat asa de tare, ca s-a auzit asa de lung. Atunci mi-am dat seama ca eu pot sa comentez altfel golul”, a spus Ilie Dobre.
Cateva ii raman insa in minte pentru totdeauna. “Am comentat peste o 1700 de meciuri in direct. Romania-Ungaria mi-a ramas la suflet. Ma bucura foarte mult cand publicul e bucuros datorita transmisiunilor mele”, mai spune Ilie Dobre.
Prietenia cu Nicolae Dobrin a fost una speciala. De altfel, Dobrin i-a facut o marturisire pe care Ilie Dobre nu o va destainui niciodata. Pentru ca asa l-a rugat prietenul lui. “Cel mai mult m-a durut cand Dobrin nu a jucat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *