Cele mai mari realizari medicale ale anului 2018

Anul 2018 a fost incarcat de o multime de realizari medicale remarcabile, precum dezvoltarea unui nou vaccin impotriva rotavirusului sau eliminarea malariei din Paraguay. Vei afla aici si restul descoperirilor care nu vor contribui doar la o stare mai buna de sanatate la nivel global, ci chiar la schimbarea istoriei.
Accesul la servicii de sanatate reprezinta o necesitate de baza la nivel mondial, deoarece toate fiintele vii au nevoie de ea pentru a-si sustine actiunile zilnice. In lipsa unei bune stari de sanatate, copiii intampina mari provocari in educatie, fetele pot sa isi pericliteze dezvoltarea profesionala ca urmare a lipsei de educatie sexuala si reproductiva. Atunci cand conditiile economice precare persista, cresc sansele ca serviciile de sanatate de baza sa aiba de suferit. Iata totusi cateva realizari care aduc lumina la nivelul contextului global.
1. A fost aprobata dezvoltarea unui nou vaccin anti-rotavirus
In luna ianuarie 2018, producatorul de vaccin Bharat Biotech a anuntat ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a aprobat dezvoltarea unui nou vaccin impotriva rotavirusului, ROTAVAC, cu pretul de numai 1$ pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *