Centrul Wiesenthal o critica pe Madonna pentru ca l-a comparat pe McCain cu Hitler

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Rabinul Marvin Hier, fondatorul centrului evreiesc Simon Wiesenthal, a condamnat, luni, un spectacol al Madonnei in care aceasta il compara pe senatorul de Arizona John McCain, candidat la Casa Alba, cu Adolf Hitler, calificand acest gest drept o insulta fata de americani, transmite AFP.

„Cred ca tentativa Madonnei de a-l compara pe John McCain cu Hitler a depasit orice limita si este o insulta adusa tuturor americanilor, fie democrati sau republicani”, a declarat Marvin Hier, decan si fondator al centrului Simon Wiesenthal, organizatie evreiasca de lupta impotriva antisemitismului.

„Astfel de distorsionari si minciuni nu ar trebui sa-si faca loc in discursurile politice si sociale ale culturii americane, discursuri care sunt vazute de mii de tineri din intreaga lume”, a mai precizat Marvin Hier intr-un comunicat de presa semnat de centrul Simon Wiesenthal, care numara, la nivel mondial, peste 400.000 de membri.

Pe de alta parte, echipa de campanie a lui McCain a protestat, duminica, fata de acest spectacol al Madonnei. „Comparatiile sunt scandaloase, inacceptabile si de natura sa divizeze”, a declarat purtatorul de cuvant al lui McCain, Tucker Bounds, intr-un comunicat citat de Fox News.

„Aceasta demonstreaza foarte clar ca atunci cand este vorba sa-l sustina pe Barack Obama, prietenii sai celebritati mondiale nu ezita sa recurga la denigrari si atacuri inacceptabile”, a mai spus acesta.

In timpul unui concert sustinut la Cardiff, in cadrul turneului mondial „Sticky and Sweet”, Madonna, cunoscuta si pentru ca l-a criticat dur in trecut pe presedintele republican George W. Bush, a interpretat piesa „Get Stupid”, in timp ce pe fundal se succedau imagini cu o serie de locuri distruse, iar apoi fotografii ale lui Adolf Hitler, ale presedintelui statului Zimbabwe, Robert Mugabe si ale lui John McCain.

spot_imgspot_img