Variantele 4, 2 si 87 pentru proba la alegere a examenului de bacalaureat

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Candidatii inscrisi la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat sustin, marti, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, scrisa sau practica, acestia avand de rezolvat variantele de subiecte 4, 2 si 87.

Cele trei variante de subiecte sunt valabile pentru candidatii din sesiunea curenta care au promovat probele orale, iar elevii din sesiunile anterioare care au solicitat reluarea probelor nepromovate vor avea de rezolvat doar varianta 4.

Pentru proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare (scrisa sau practica) au fost inscrisi 24.285 de candidati, pentru 116 discipline.

Membrii Comisiei Nationale au extras variantele de subiect la ora 9.00, intr-o sedinta publica organizata la sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Dupa anuntarea variantei extrase, prin intermediul postului Radio Romania Actualitati, comisiile de examen au trecut la multiplicarea subiectelor in numar egal cu al candidatilor si la distribuirea lor in sali.

Candidatii nu au voie sa intre in salile de examen cu orice fel de lucrari, manuale, dictionare, notite sau insemnari care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu orice mijloc electronic de comunicare.

Ultima proba din sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat – cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii (scrisa sau practica) – va fi miercuri.

In 29 august vor fi afisate primele rezultate (pana la ora 16.00) si depuse contestatiile (intre 16.00 si 20.00), in 30 si 31 august vor fi rezolvate contestatiile, iar pe 1 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

La sesiunea august – septembrie a examenului de bacalaureat s-au inscris 54.982 de absolventi de liceu care nu s-au prezentat sau nu au promovat in sesiunile anterioare. Candidatii din aceasta sesiune au fost repartizati in 157 de centre de examen, iar lucrarile lor la probele scrise vor fi evaluate in 59 de centre regionale.

Candidatii care au obtinut o nota sub 5 sau nu s-au prezintat la o proba orala au fost declarati „respinsi”, respectiv „neprezentati” si au pierdut dreptul de a participa la probele urmatoare.

spot_imgspot_img