CFR a facut anuntul mult asteptat! Pentru asta vor cheltui 400.000 de lei per vagon, pana in 2017

CFR Calatori lanseaza Trenurile Litoral

Directrul General al CFR Calatori, Iosif Szentes, a facut astazi un anunt pe care toata lumea care circula cu trenul il astepta. Pentru ca noul proiect sa fie realizat, potrivit directorului companiei, se vor cheltui 400.000 de lei pe un vagon, pana in 2017.

CFR Calatori are in pregatire un amplu program de dotare a trenurilor cu aer conditionat, in baza unui ordin de ministru care prevede ca, pana in 2017, climatizarea sa fie asigurata in toate garniturile, inclusiv in cele de tip Regio, a declarat directorul general al companiei, Iosif Szentes, potrivit Agerpres.
“Pe perioada de vara, au fost foarte multe reclamatii referitoare la aerul conditionat (in trenuri – n. r.), foarte multe probleme. Majoritatea problemelor s-a rezolvat in timpul parcursului, insa unele chiar nu au putut fi rezolvate, iar in aceste situatii s-au luat masuri de a muta calatorii in alte vagoane, pe locurile ramase libere, unde clima functiona corespunzator. Sa speram ca aceste deficiente nu vor mai aparea. Acum avem si fonduri alocate pentru a realiza licitatii numai pentru clima si trebuie sa mai tinem cont de un lucru care ne preseaza: din 2017 trebuie sa avem toate vagoanele, inclusiv trenurile Regio, cu clima in functiune. Este un ordin al ministrului, 723 din 2015, care modifica alt ordin al ministrului Transporturilor, nr. 153 din 2011, care prevede acest lucru, iar noi deja am inceput pregatirile”, a explicat seful CFR Calatori.
Potrivit acestuia, dotarea unui vagon cu aer conditionat poate ajunge pana la 400.000 de lei, daca nu exista instalatia.
El a tinut sa sublinieze ca in majoritatea trenurilor Regio este prezent aerul conditionat, desi acest lucru devine obligatoriu abia din 2017. In prezent, in jur de 230 de vagoane necesita instalarea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *