Cine este Beke Istvan Attila, cel care planuia un ATENTAT TERORIST in Covasna

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Beke Istvan Attila este presedintele filialei din Targu Secuiesc a „Miscarii de Tineret 64 de Comitate”, a anuntat, marti, liderul UDMR, Kelemen Hunor, informeaza Mediafax.
Kelemen Hunor condamna „intentia actului de violenta ce urma sa fie pus in practica” de acesta, precizand ca UDMR se delimiteaza ferm de manifestarile extremiste.
„UDMR condamna intentia actului de violenta care, conform informatiilor aparute in presa, urma sa fie pus in practica de catre presedintele filialei din Targu Secuiesc a ?”Miscarii de Tineret 64 de Comitate” ?pe 1 Decembrie, sub forma unui atentat. UDMR condamna actele de violenta de orice natura si se delimiteaza ferm de manifestarile extremiste, surse ale relatiilor tensionate dintre comunitati. Consideram ca doar convietuirea pasnica, respectul reciproc si toleranta pot calauzi Romania pe calea ei spre prosperitate si spre un viitor construit temeinic de comunitatile care o alcatuiesc”, afirma un comunicat semnat de Kelemen Hunor.
UDMR considera instrumentele democratiei parlamentare si cele ale dialogului politic drept singurele instrumente legitime. Pe de alta parte, Kelemen Hunor si-a manifestat speranta ca demersurile autoritatilor competente vor fi corecte in ceea ce priveste investigarea acestui caz si i-a indemnat pe actorii vietii publice „la o abordare calma si responsabila a problemei in cauza”.
Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a aratat, marti, intr-un comunicat de presa, ca un barbat, membru marcant al extensiei in Romania a structurii nationalist-extremiste „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, a fost retinut.
Retinerea s-a realizat dupa ce suspectul ar fi intentionat sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care urmarea sa il detoneze in public, la Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, 1 Decembrie.
„In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura nationalist-extremista „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promoveaza in Transilvania in scopul realizarii, inclusiv prin acte de violenta indreptate impotriva romanilor si a bunurilor acestora, dezideratului de ingreunare/impiedicare a autoritatilor romane in actul de exercitare a puterii de stat in zona asa-zisului „Tinut Secuiesc”, ca etapa a procesului ce vizeaza refacerea „Ungariei Mari”, inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei in Romania a HVIM Ungaria, si-a asumat, si ulterior a procurat mijloacele si instrumentele necesare confectionarii unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intentiona sa-l detoneze in public, in localitatea Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie”, a precizat DIICOT.
Procurorii DIICOT au facut, in noaptea de luni spre marti, mai multe perchezitii care au inceput ca un control de verificare pe articole pirotehnice, pentru a preveni incidente ce s-ar fi putut produce la manifestarile organizate de Ziua Nationala.
Pe de alta parte, inca din octombrie 2015, anchetatorii ii monitorizau ?pe Beke Istvan Attila (40 de ani), membru al formatiunii extremiste „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, si pe complici ai acestuia. In acest context, a fost perchezitionat si locul in care existau informatii ca acestia ar depozita ?articole pirotehnice si chiar materiale explozive.
Anchetatorii au gasit la perchezitii 210 produse pirotehnice de categoriile II si III, dispozitive electronice de initiere, un temporizor al impulsurilor electronice, doua dispozitive militare de vedere pe timp de noapte, ?precum si un amplificator de imagine.
Beke Istvan Attila nu reusise sa asambleze dispozitivul ?exploziv, ?atunci cand au avut loc perchezitiile. Dispozitivul, daca ar fi fost asamblat, cu materialele pe …

spot_imgspot_img