Cine este noul sef al lui Mugur Isarescu

Noul sef al lui Mugur Isarescu

Jens Weidmann, seful Bundesbank, banca centrala a Germaniei, il va inlocui pe Christian Noyer in pozitia de presedinte al Bancii Reglementelor Internationale (BIS), un consortiu de banci centrale cu sediul in Basel, Elvetia.

BIS, cunoscuta drept banca centrala a bancilor centrale, a anuntat ca Weidmann isi va incepe mandatul de trei ani in luna noiembrie. Neamtul este cunoscut ca un inversunat critic al programului de achizitii de obligatiuni prin care Banca Centrala Europeana vrea sa impulsioneze economia zonei euro.
Banca Reglementelor Internationale (BIS) este cea mai veche organizatie financiara a lumii si are ca membre 60 de banci centrale reprezentand tari din intreaga lume care, impreuna, reprezinta aproximativ 95% din PIB-ul mondial. BNR este membra a inca din anul infiintarii, 1930.
La conducerea Bundesbank, Jens Weidmann s-a impus ca “Domnul Nua” al Europei in discutiile din jurul crizei din Grecia, scrie zf.ro, opunandu-se in special pachetelor de sustinere oferite bancilor grecesti, dar si ca un critic fervent al presedintelui BCE Mario Draghi, potrivit publicatiei franceze La …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *