Presedintele CE anunta noul plan de redistribuire a imigrantilor: Tarile trebuie obligate sa primeasca refugiati

UPDATE:?In continuare, Juncker a trecut la politica externa a UE.?
Acesta a declarat ca UE vrea sa contribuie la stabilizarea nordului Africii si face un apel pentru strangerea de fonduri.?
Juncker isi continua restul discursului in franceza pentru a atinge si alte aspecte care au marcat UE in acest an, inclusiv criza din Grecia.
——-
UPDATE: Juncker a subliniat ca sistemul Schengen nu va fi afectat de aceasta criza, insa a aratat ca frontierele Europei trebuie intarite.?
“Trebuie sa intarim Frontex, dar acest lucru ne va costa bani”, a spus Juncker.?
De asemenea, Juncker a adus in discutie “deschiderea unor canale de transport legale pentru migranti”.?
“Putem sa gestionam aceasta criza mai bine. Sa nu uitam ca Europa are o populatie ambatranita. In timp, criza imigrantilor se va transforma dintr-o problema intr-o resursa pentru UE”, a spus Juncker.?
Juncker a avertizat ca vine iarna.?
“Chiar vrem ca acesti oameni sa doarma in garile din Budapesta, sau in corturi in insula Kos? O lista a tarilor sigure din Europa ar grabi sistemul azilului”, a spus Juncker.?
De asemenea, Comisia Europeana mai propune un mecanism permanent de relocare pentru a ne ajuta sa gestionam mai bine, in viitor, o astfel de urgenta.?
“Sustin ferm permiterea refugiatilor sa munceasca, in timp ce cererea lor de azil este procesata. Munca este o chestiune de demnitate”, a spus Juncker.?
———
UPDATE: Presedintele Comisiei Europene a declarat ca Europa a esuat in efortul de a fi solidari cu refugiatii si atunci trebuie obligate sa primeasca numarul de imigranti care li se revin.?
Totodata, Juncker a confirmat planul anuntat de presa tabloida britanica privind redistribuirea a 160.000 de migranti.?
“Situatia a evoluat din mai cand Uniunea Europeana a fost de acord sa relocheze 40.000 de refugiati. Avand in vedere ca Europa a esuat in fi solidara cu refugiatii, astazi propunem o masura de urgenta care va fi impusa obligatoriu. Vom reloca 160.000 de refugiati”, a spus Juncker care a laudat Turcia, Liban si Iordania, care au primit milioane de refugiati.?
Amintim ca presa britanica scria saptamana trecuta ca, potrivit acestui plan, Romania ar primi aproape 7.000 de refugiati. Acest numar este triplu fata de cel anuntat de presedintele Klaus Iohannis.?
——-
UPDATE: Uniunea Europeana “nu se afla acolo unde trebuie”, a subliniat?presedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, in deschiderea primului sau discurs despre “starea Uniunii” pe care-l sustine miercuri in Parlamentul European (PE).?
De asemenea, Juncker a adaugat ca “exista o lipsa de Europa in Europa”.
“Ar trebui sa ne aducem aminte ca Europa este un continent unde, la un moment dat, toata lumea a fost un refugiat”, a spus Juncker amintind despre revolutionarii ungari care au fugiat in Austria dupa ce s-au ridicat impotriva Uniunii Sovietice in 1956.?
“Am uitat oare ca dupa al doilea razboi mondial au fost 60 de milioane de refugiati in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *