Ciolos: Pruna n-a mintit la CEDO. A spus ca mai multe guverne s-au angajat sa faca lucruri si nu au facut

“Doamna Pruna n-a mintit la CEDO. Nu, a spus care e situatia in tara. (a??) Dansa a dat explicatii in mai multe situatii in care a spus foarte clar ca era vorba acolo de miciuni sau neadevaruri prin faptul ca mai multe guverne la rand s-au angajat sa faca anumite lucruri si nu au facut si noi tocmai am luat masuri si am facut lucrurile care au tinut de noi”, a afirmat premierul Dacian Ciolos, invitat sa comenteze declaratiile ministrului Justitiei in sedinta CSM cand a spus ca a mintit la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) ca dispune de un buget de aproape un miliard de euro pentru sapte penitenciare, desi in realitate Guvernul nu avea aceasta suma in buget, potrivit news.ro.
Solicitat sa explice declaratiile ministrului Pruna, premierul a aratat ca “ministrul a spus ca Ministerul, ca institutie, prin faptul ca a spus ca va face anumite lucruri, ca va face investitii in pentenciare si n-a facut, asta da, se numeste minciuna, un neadevar. Si a spus lucrurile clar, care e situatia si ce putem sa facem si ce nu putem sa facem si a pus pe masa CEDO, mai multe propuneri pe care chiar le-am aplicat”, a explicat Ciolos.
El a reamintit ca, in urma cu cateva saptamani, Guvernul a luat cateva masuri legislative pentru a corecta, cel putin partial, problemele din penitenciare.
“E vorba de lucruri care nu au fost facute ani de zile legate de situatia din penitenciare. Ani de zile s-a spus la CEDO “alocam atatia bani pentru aceasta situatie” si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *