Circa 500 de persoane au comemorat la Sfantu Gheorghe semnarea Tratatului de la Trianon.

Aproximativ cinci sute de persoane au participat la cele doua manifestari organizate la Sfantu Gheorghe de PCM, respectiv UDMR, pentru comemorarea semnarii Tratatului de la Trianon, transmite corespondentul MEDIAFAX.
PCM Sfantu Gheorghe a organizat si in acest an, ca si in anii precedenti, comemorarea semnarii Tratatului de la Trianon in Parcul Central “Elisabeta” din municipiu.
La manifestare au participat circa doua sute de localnici, alaturi de conducerea PCM, PPMT Covasna si de reprezentanti ai organizatiilor de tineret maghiare.
Participantii au arborat drapelul secuiesc si pe cel ungar, iar unii dintre ei au purtat panglici de doliu.
Comemorarea a inceput cu bataia clopotelor bisericilor istorice maghiare, urmata de un recital de poezie si de discursuri ale reprezentantilor organizatiilor politice maghiare, precum si ale tinerilor maghiari, terminandu-se cu rugaciuni si cu intonarea imnului secuiesc si a celui ungar.
Din Parcul Central oamenii au mers la cea de-a doua manifestare, organizata de UDMR, care a avut loc in fata Teatrului din Sfantu Gheorghe, sub semnul “Zilei Solidaritatii Nationale”, initiata de Parlamentul Ungariei.
Aici au fost prezenti, in total, aproximativ cinci sute de oameni, alaturi de liderii locali si judeteni ai tuturor formatiunilor maghiare, respectiv UDMR, PCM si PPMT.
Invitatul principal al manifestarii a fost calugarul franciscan Bojte Csaba, din Deva, presedinte al Fundatiei “Sfantul Francisc”, care are grija de copiii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *