Circa zece refugiati din Germania au pasapoarte falsificate siriene legate de gruparea SI

Circa zece migranti din Germania dispun de pasapoarte falsificate siriene similare celor doua apartinand atacatorilor sinucigasi din atentatele de la Paris revendicate de Statul Islamic (SI), potrivit ziarului german Bild, informatii pe care autoritatile germane nu le-au putut confirma marti, relateaza AFP.

Aceste pasapoarte siriene prezentate de “circa zece refugiati” au aceleasi “caracteristici de falsificare” ca cele doua apartinand atacatorilor sinucigasi din atentatele de la 13 noiembrie orchestrate de organizatia Statul Islamic, precizeaza tabloidul, care citeaza “surse guvernamentale”,.
Este vorba despre pasapoarte autentice furate in 2013 la Raqqa, bastionul gruparii jihadiste din nordul Siriei, inainte de a fi falsificate, scrie Agerpres.
Potrivit Bild, autoritatile germane au pierdut urma acestor refugiati care au prezentat pasapoartele falsificate la intrarea lor in Germania inainte de atacurile din 13 noiembrie. Autoritatile nu i-au amprentat pe refugiati, insa au pastrat copii ale pasapoartelor lor.
Ministerul de Interne german a refuzat sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *