Circuitul Salonul Calului, editia 2016 si-a desemnat campionii de sarituri peste obstacole

Finala Circuitului Salonul Calului, cel mai important si complex eveniment ecvestru din tara, s-a desfasurat ȋn perioada 22-25 septembrie 2016, si a prezentat pe parcursul a patru zile de competitii sportive si momente de spectacol impresionante care au culminat cu un eveniment nocturn: Seara Cailor. Castigatorii au fost recompensati cu premii totale in bani care au ajuns la peste 45.000 lei.
Cai si calareti din toata tara au participat, zilele trecute, la mai mult de 15 probe de sarituri peste obstacole, cu niveluri diferite de dificultate in cadrul finalei Circuitului Salonul Calului. Competitia a fost una acerba si pe gustul publicului prezent in tribunele clubului de echitatie Equestria. Au fost premiati atat sportivii castigatori ai fiecarei probe, cat si cei care au cumulat cel mai mare punctaj per total la toate nivelurile de dificultate la care au participat.
In finala Circuitului, la Clasament cumulat, pe primul loc la Cupa Salonul Calului s-a clasat Schumann Norbert de la CSA Steaua cu Clearwater cumuland un total de 136,5 puncte, urmat pe locul doi si trei de Bucur Ionel cu Cassius si Ursache Ionut cu AER & Horses. In top 5 s-au regasit si Lates Florin de la Clubul gazda Equestria, urmat de Cebotaru Tiberiu de la CS Iasi.
“Circuitul SalonulCalului, etapa de toamna, s-a incheiat cu cea mai dificila proba din intreaga competitie, Nivel A, in care si Equestria?a fost reprezentata de sportivul Florin Lates care?a participat cu cel mai tanar cal din concurs, Quintender”s Boy de doar 7 ani, pentru prima data intrand la o proba de nivel A. Au avut impreuna un parcurs foarte bun, cu doar o bara lovita si cel mai bun timp, evolutie care i-a adus pe locul IV, in fata multor cupluri cu experienta in astfel de probe”, a declarat Ozana Moraru.
La proba de nivel A, pe primul loc s-a clasat Bozan Razvan de la CSM Sibiu cu calul Quickborn, urmat de Scumann Norbert – CSA Steaua – cu Clearwater. Locul trei i-a revenit aceluiasi calaret de la Steaua, dar cu calul Belle de Jour. Pe a patra pozitie a fost clasat Lates Florin de la clublul gazda Equestria, cu calul Quintender”s Boy, iar pe ultimul loc, Bucur Ionel – ?CSM Sibiu – cu Cassius.
Una din cele mai dinamice si urmarite probe de obstacole de la SalonulCalului?a fost Parcursul American, de nivel D …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *