Cladirea Serviciului de Securitate al Ucrainei, ocupata in continuare de militanti prorusi

Oficiali SBU au declarat marti ca protestatarii care ocupa de duminica sediul sau din Lugansk au minat cladirea si au luat ostatici in jur de 60 de persoane, desi protestatarii insisi neaga acest fapt, recunoscand doar ca au capturat un arsenal de pusti automate in sediul Serviciului de Securitate.
“Nu avem nevoie de ostatici pentru a obtine ceea ce ne dorim”, a declarat pentru Reuters unul dintre liderii manifestantilor, care s-a prezentat Anton, refuzand sa-si dezvaluie numele complet.
In urma negocierilor, 51 de persoane au parasit in noaptea de marti spre miercuri cladirea, fara a avea arme asupra lor, dar SBU nu precizeaza daca este vorba de protestatari sau ostatici.
Agentia de presa Interfax-Ukraina a relatat mai tarziu ca 56 de persoane au parasit cladirea ca urmare a negocierilor care continua pentru eliberarea in totalitate a sediului SBU, una din mai multe cladiri oficiale ocupate de manifestantii prorusi din estul Ucrainei care cer organizarea unor referendumuri regionale pentru independenta de Kiev.
“Persoanele care continua sa ocupe cladirea le-au permis unor deputati accesul in interior, care au parasit ulterior imobilul fara niciun obstacol”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *