TOYOTA recheama pentru reparatii milioane de autovehicule

Campania cuprinde cinci rechemari pentru probleme diferite si vizeaza 27 de modele Toyota, un model Pontiac si un Subaru, potrivit unui email transmis de Toyota si citat de Bloomberg.
Unele modele sunt implicate in mai multe din cele 5 rechemari, astfel ca numarul total de vehicule care trebuie verificate si reparate se ridica la 6,39 milioane, a precizat Toyota.
Grupul japonez a subliniat ca nu are cunostinta despre raniti sau victime omenesti ca urmare a problemelor care au determinat rechemarile.
Defectiunile sunt diverse, vizand cablurile electrice, scaunele sau sistemul de pornire a motorului.
Toyota si-a imbunatatit in ultimii ani procesele de control intern si procedurile de rechemare, dupa scandalul din 2009-2010, cand producatorul japonez a fost nevoit sa cheme pentru reparatii peste 10 milioane de masini si a fost amendat de autoritati pentru ca ar fi incercat sa ascunda anumite informatii privind automobilele defecte.
General Motors, cel mai mare producator auto american, a lansat recent o campanie de rechemare care vizeaza peste 2,6 milioane de autovehicule, defectiunile cauzand numeroase accidente, cu 13 morti. Compania americana este acuzata ca a avut cunostinta de probleme inca din 2001, dar a evitat sa actioneze din cauza costurilor ridicare presupuse de remedierea defectelor.
Actiunile Toyota s-au prabusit cu pana la 5% pe bursa de la Tokyo dupa anunt, dar au revenit ulterior, afisand un declin de 3,8% fata de inchiderea din sedinta anterioara.
Toyota a platit in luna martie o amenda de 1,2 miliarde de dolari in Statele Unite, pentru a stinge investigatiile guvernului privind defectiunile automobilelor si campaniile de rechemari. Compania a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *