Clubul Dinamo a fost sanctionat de Jandarmerie cu 40.000 de lei dupa derbiul cu Steaua

de Leila Bolat Publicat la: 04.05.2015 11:20 Ultima actualizare: 04.05.2015 11:21

Jandarmeria Capitalei a sanctionat clubul Dinamo cu o amenda de 40.000 de lei, ca urmare a incidentelor de la derbiul de duminica seara, cu Steaua, castigat de echipa pregatita de Constantin Galca cu scorul de 3-1, se arata intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.

Gruparea din Soseaua Stefan cel Mare a fost sanctionata deoarece nu a respectat obligatiile prevazute de lege, nu a luat masurile necesare pentru interzicerea introducerii si folosirii in arena sportiva a materialelor pirotehnice de catre suporterii participanti la meci si nu a asigurat un sistem functional de contorizare a accesului spectatorilor.
De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor Planului de Actiune aprobat de Unitatea de Jandarmi, firma de securitate a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1000 lei, iar trei agenti de securitate au fost sanctionati contraventional cu 500 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligatiilor prevazute in planul de actiune.

Noua suporteri au fost condusi la sectia de politie pentru intocmirea actelor de constatare pentru folosirea de materiale pirotehnice, fapta pentru care risca inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
“Jandarmeria Capitalei a constatat mai multe abateri de la prevederile legale in vigoare, savarsite de catre clubul organizator, de firma de paza si de catre unii dintre suporteri. Inainte de inceperea partidei, in Peluza Nord a stadionului, suporterii dinamovisti au aprins materiale pirotehnice si au aruncat o parte din ele spre terenul de joc, fapt ce a condus la amanarea inceperii meciului.La inceperea celei de-a doua reprize, suporterii dinamovisti din Peluza Nord a stadionului au aprins si au aruncat cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *