Clubul Dinamo, amendat de Jandarmerie cu 30.000 de lei in urma incidentelor de la meciul cu Steaua

de Marius Tone – Mediafax Publicat la: 18.04.2014 11:28 Ultima actualizare: 18.04.2014 11:52

Gruparea FC Dinamo a fost amendata de Jandarmeria Capitalei cu 30.000 de lei, iar societatea privata de securitate cu 1.000 de lei ca urmare a incidentelor de la meciul cu Steaua, disputat, joi, pe Arena Nationala, in mansa secunda a semifinalelor Cupei Romaniei-Timisoreana.

“Pentru nerespectarea obligatiilor prevazute de lege, clubul organizator (n.r. – FC Dinamo) a fost sanctionat cu amenda in valoare de 30.000 de lei conform Art 10, alin. 2, lit. b din Legea 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive cu modificarile si completarile aduse de Legea 10 din 2012. Societatea privata de securitate a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea masurilor prevazute in planul de actiune conform Art. 27 alin. 11 lit. c din Legea 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei”, se mentioneaza intr-un comunicat al Jandarmeriei remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.
Totodata cinci angajati ai societatii private de securitate au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 100 de lei fiecare pentru nerespectarea obligatiilor ce revin personalului de ordine si siguranta.

Inainte, pe timpul si dupa partida, jandarmii au identificat 15 persoane carora le-au fost intocmite actele de sesizare pentru detinerea si folosirea materialelor pirotehnice si au aplicat 30 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 8.830 de lei pentru patrunderea fara drept pe suprafata de joc, patrundere in stadion in stare vadita de ebrietate, consum de bauturi alcoolice, participare la scandal, amenintare cu acte de violenta, savarsirea in public de fapte sau gesturi obscene, vanzarea la suprapret a biletelor, patrundere in stadion fara documente de acces si refuz de legitimare.
De asemenea, unei persoane i-au fost intocmite actele de sesizare pentru detinerea de substante interzise conform Legii 143 din 2000 privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de droguri, iar 14 persoane …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *