CM 2014: Grupa F – Argentina

Doua infrangeri, cinci egaluri si noua victorii este bilantul meciurilor cu care Argentina a ajuns din calificari intre cele 32 de natiuni care au prins un loc la turneul final din tara fotbalului.
Argentina a jucat in Campania de ?calificare cu Chile- a fost 4-1pe teren propriu, apoi argentinienii s-au impus cu 2-1 si in deplasare. Argentina si-a impartit punctele cu Venezuela, tara care i-a si administrat prima infrangere. E drept, a fost doar 1-0, iar razbunarea argentinielor pe masura- au castigat categoric, cu 3-0, partida de acasa. Cu Bolivia a fost 1-1 in ambele jocuri ale dublei. Ciudat a fost insa cu Columbia. Si asta pentru ca argentinienii s-au impus cu 2-1 in deplasare, dar au remizat 0-0, chiar in fata propriilor suporteri. Ecuadorul a fost joaca de copii acasa, unde Argentina s-a impus cu 4-0. In deplasare, insa, ecuadorienii s-au tinut bine, asa ca meciul s-a terminat nedecis, 1-1. Nationala lui Messi n-a avut mila de Paraguay- a fost 3-1 pe teren propriu sia??.5-2 pentru Argentina in deplasare. Peru? rezistat bine acasa si a smuls un punct Argentinei, dupa 1-1, insa pe teren propriu, Messi si compania au castigat clar, cu 3-1. In fine, Uruguay a fost o nuca ceva mai tare. Si asta pentru ca dupa 3-0 in Argentina, a fost 3-2 pentru gazde, in Uruguay, in ultimul meci din calificari.Chiar daca a avut ceva emotii, iar fanii l-au contestat pe Alejandro Sabella la preluarea echipei in 2011, Argentina castigat grupa de calificare. A avut si un golaveraj nesperat, cu 35 de goluri marcate, si doar 15 incasate.
Argentina este la a 19-a participare la un turneu final Mondial. A jucat finala de trei ori, prima data chiar la debutul mondialului de fotbal. In 1930, nationala Uruguay a fost mai tare decat Argentina- a fost 4-2 atunci pentru gazdele turneului. Au …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *