CNADNR inchide Autostrada A1, intre Saliste si Sibiu, la 10 luni de la inaugurare

Problemele nu au aparut de la surpari, spun expertii

CNADNR a anuntat joi ca 22 de km din Autostrada A1, Orastie – Sibiu vor fi inchisi circulatiei pentru reparatii. Politia Rutiera anunta ca restrictiile vor dura cel piutin o luna si jumatate, in functie de conditiile meteo.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a transmis joi un comunicat prin care informeaza participantii la trafic ca incepand de luni (07.09.2015), ora 8:00, pe Autostrada A1, Orastie – Sibiu, va fi instituita restrictia totala a traficului rutier, respectiv intre Nod rutier Saliste(km 270+020) – Nod rutier Cunta(km 292+455).

“Precizam ca instituirea acestei restrictii este necesara in vederea remedierii degradarilor constatate la
km 275+650 al autostrazii (km 60+600 proiect)”, se spune in comunicatul institutiei.
Potrivit CNADNR, antreprenorul are responsabilitatea deplina pentru remedierea defectelor aparute, atat in perioada de executie a lucrarilor, cat si in perioada de garantie (4 ani). “Astfel, aceste lucrari de remediere vor fi executate pe riscul si cheltuiala Antreprenorului”, spun oficialii CNADNR.

Expertii tehnici din partea Antreprenorului, cat si cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul ca aparitia si evolutia defectului (crapatura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasari structurale pricinuita de executia necorespunzatoare a lucrarilor la corpul autostrazii, in perioada 2012 – 2013.

Crapaturile din carosabil au aparut la doua luni dupa inaugurarea din noiembrie 2014. La pilonii de rezistenta ai viaductului a aparut o fisura de aproape 50 de metri, iar expertii sustin ca a aparut din cauza unor tasari necorespunzatoare ce s-au facut in timpul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *