CNAS: Bugetul pentru programul de hemofilie creste cu 81 la suta in 2014

Bugetul pentru programul national de tratament al hemofiliei si talasemiei creste cu aproape 81 la suta, a anuntat Oana Costan, director in CNAS.
“Pentru prima data, in 2014, programul national de tratament al hemofiliei si al talasemiei a fost restructurat in functie de nevoile pacientilor si de recomandarile specialistilor. In acest context, putem spune ca bugetul pentru programul national al hemofiliei si al talasemiei creste cu 81 la suta, de la 31.548.081 de lei la 56.765.000 de lei. Totodata, pentru prima data, aproape 160 de persoane cu hemofilie, cu varsta de pana in 18 ani, vor primi tratament profilactic in valoare de 90.000 de lei pe pacient pe an”, a declarat directorul Directiei de programe curative din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Oana Costan, la conferinta Mediafax?cu tema Ziua Internationala a Hemofiliei.
Oana Costan a precizat ca sunt 960 de bolnavi cu hemofilie cu substitutie “on demand” (la cerere).
De asemenea, Programul national de tratament al hemofiliei si talasemiei a fost extins in 2014 in mai multe unitati sanitare, a mai spus Oana Costan. Ea a dat ca exemplu pentru Bucuresti Spitalul Foisor si Spitalul de Urgenta Floreasca.
Unitatile sanitare care deruleaza subprogramul si unde se asigura tratament bolnavilor care nu necesita interventii chirurgicale sunt: Institutul National de Hematologie Transfuzionala “prof. dr. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *