CNATDCU a decis: Pandele nu a plagiat

Comisia de Stiinte Militare, Informatii si Ordine Publica a CNATDCU a avizat, cu sase voturi din sapte, unul dintre membri fiind absent, raportul comisiei independente de lucru prin care se arata ca Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, nu a plagiat in lucrarea sa de doctorat, cu titlul “Romania si noile provocari generate de integrarea europeana”.
Din grupul de lucru format la Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a analizat teza de doctorat a lui Florentin Pandele au facut parte conferentiarul universitar Cristian Nita si conferentiarul universitar Veronica Mihalache, ambii de la Academia Nationala de Informatii, precum si profesorul universitar Claudiu Tupulan de la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”.
“Ieri (joi, n.r.) am primit de la presedintele CNATDCU ca, pana astazi la 12 sa-i prezint situatia si sa-i spun de ce se intarzie. Eu le-am trimis celor de la comisie, “Bai oameni buni, pana maine la ora 9 cand am sedinta, ori trimiteti rapoartele”, ca n-ai voie sa te bagi peste ei, “ori imi spuneti de ce nu le-ati facut”. Doar doua rapoarte am primit aseara, raportul domnului Toba si al domnului Pandele, pozitive fiind. Deci nu sunt plagiate. Ca obligatie, prin regulament, am intrunit comisia astazi de specialitate (a??) Sase din sapte, ca unul e absent, au avizat raportul”, a declarat, pentru News.ro, Stefan Pruna, presedintele Comisiei de Stiinte Militare, Informatii si Ordine Publica a CNATDCU.
Pruna a spus ca, pe el, personal, l-a convins raportul comisiei independente care a aratat, “punct cu punct”, temeiul in baza caruia s-a considerat ca lucrarile lui Florentin Pandele si Petre Toba nu sunt plagiate.
“Vreau sa va spun, ca sa fie clar pentru toata lumea: nici presedintele CNATDCU, nici eu nu am facut presiuni asupra acestor comisii, “domnule, trebuie sa dati un anumit verdict, ca sa fim corecti”. Asta este ce au gandit ei, da? Au gandit, ne-au pus la dispozitie, aseara (joi, n.r.), acest raport, noi l-am avizat si conform procedurii l-am inaintat presedintelui CNATDCU”, a mai spus Pruna.
Raportul comisiei de lucru si al comisiei de specialitate in Stiinte Militare, Informatii si Ordine Publica din CNATDCU este unul consultativ, urmand ca un vot sa fie dat saptamana viitoare de Consiliul General al institutiei, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *