CNMR condamna decizia primarului Hava de a-i oferi Printului Charles titlul de Print al Transilvaniei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

CNMR, lanseaza un apel important in contextul recentelor evenimente ce vizeaza pe Printul Charles al Marii Britanii, ” Print de Transilvania” la propunerea primarului din Alba – Iulia.
Alba Iulia, orasul in care patruleaza zilnic o garda austriaca de parada, in amintirea Imperiului Habsburgic, orasul care cinsteste mai mult decat oricare altul stapanirea Imperiului Roman in Dacia, lanseaza prin intermediul primarului sau, o initiativa ce excede tuturor legilor tarii si poate amplifica diversele curente de divizare a Romaniei, chiar daca printr-un exemplu ce poate sa para hilar: vrea sa acorde, onorific, Printului Charles al Marii Britanii, titlul de Print al Transilvaniei!!!
Incercam sa intelegem faptul ca initiativa primarului Hava a plecat din dorinta de a creste vizibilitatea turistica? a orasului in contextul in care autoritatile locale au inceput demersurile de restaurare a palatului princiar din Alba Iulia, fosta resedinta medievala a principilor Transilvaniei, dar uitandu-ne mai atent la scrisoarea primarului? Hava catre Alteta Sa, deja ne putem gandi la altceva.
a”Stim cat de mult iubiti Transilvania. A fost a doua dumneavoastra casa si ati fost cel mai valoros ambasador al regiunii. In repetate randuri ati afirmat ca va trageti radacinile din legenda lui Vlad Tepes. Pentru ca iubiti Transilvania asa de mult, ne-am gandit ca ce ar fi daca, in loc sa fiti Printul de Wales, sa fiti Printul de Wales si al Transilvaniei.” (Ziarul Alba24.ro)
Trebuie sa recunoastem:? „Printul de Wales si al Transilvaniei” este un mod fantastic de a te introduce in orice discutie, ar putea fi un subiect grozav …

spot_imgspot_img