Comerțul cu haine second hand, un business extrem de profitabil in viitor

Comerțul cu haine second hand, un business extrem de profitabil in viitor

Afacerile cu haine angro second hand sunt in continua dezvoltare, in condițiile in care consumatorii incep sa fie din ce in ce mai conștienți de faptul ca nu are rost sa risipim resursele limitate de care planeta dispune pentru a fabrica noi și noi haine, de multe ori de calitate inferioara comparativ cu acelea care se produceau in trecut.

Exista acum donatori și colectori de articole vestimentare purtate de calitate, inclusiv depozite de haine angro comerciale foarte bune, de unde se aprovizioneaza antreprenorii care le pun mai apoi in circulație la prețuri extrem de convenabile.

Achiziționarea de hainele SH sunt o metoda de protejare a mediului in care traim

Cei ce sunt fanii purtarii hainelor second hand incearca sa conștientizeze un numar cat mai mare de oameni ca sa recicleze textilele pentru o dezvoltare durabila ecologica, așa incat sa se reduca atat tendința de risipire a materialelor textile, cat și cantitatea deșeurilor care sufoca planeta.

Pe plan mondial s-a stabilit ca in ultimii ani valorile raportate in comerțul cu haine second hand a fost constant in creștere, studiile aratand ca in decursul primului deceniu al secolului 21 acesta s-a marit de circa patru ori, comparativ cu finalul anilor 1990.

Imbracamintea de iarna SH de cea mai buna calitate este dorita mai ales de cumparatorii din Europa de Est, unde vremea este mai rece, pe cand piesele vestimentare de vara purtate sunt vandute excelent in Africa.
Statisticile spun ca exista cinci exportatori puternici in prezent pe piața globala a hainelor second hand: Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud și Belgia, iar importatorii din top 5 sunt: Rusia, Pakistan, Malaezia, Ucraina și India.

Exista totuși anumite țari care au implementat pe cale legislativa restricții privind importul de haine second hand straine, fie din motive de sanatate, fie pentru a-și proteja industria textila interna.
Mai precis, statisticile internaționale spun ca in aproximativ 32 de țari exista astfel de interdicții, iar in circa 31 de state nu este permis importul de lenjerie de corp, palarii și pantofi din motive igienice.

Impactul hainelor second hand este destul de mare asupra industriei textile locale, de aceea unele țari sarace și-ar destabiliza economia daca ar permite asemenea importuri de articole vestimentare.

Inovațiile in industria textila, tehnologiile de reciclare și dezvoltare, includ obligatoriu elemente caracteristice unei dezvoltari durabile. Și pe continentul nostru, in UE, incep sa se implementeze sisteme mai eficiente de colectare a textilelor, reciclare și reutilizare inteligenta.

Textilele refolosibile au calitatea de a putea reduce cantitatea de deșeuri, care este foarte mare in prezent (in Europa se arunca in medie cam 30 de kg de haine/locuitor), motiv pentru care guvernele sprijina comerțul cu haine purtate la prețuri accesibile. Costurile produselor de imbracaminte și al accesoriilor SH includ colectarea, sortarea, depozitarea, dar ele sunt oricum mai mici decat in cazul celor noi.

Economia mondiala de haine second hand este profitabila și tinde sa se extinda rapid, așa incat apar noi și noi brokeri, rețele internaționale de cumparatori și sisteme eficiente de sortare și depozitare. Iar in viitor dezvoltarea va fi și mai accelerata in acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *