Comisarul Vera Jourova, despre demersul de revocare a procurorului general: Astept ca Romania sa urmeze recomandarile MCV

Comisarul european Vera Jourova s-a intalnit marti, la sediul Ministerului Justitiei, cu ministrul Tudorel Toader.
“Sunt aici pentru ca este nevoie sa pregatesc presedintia Romaniei la Consiliul UE. Am fost foarte productiva, am propus multe proiecte legislative si am nevoie ca Romania sa finalizeze proiectele”, a afirmat Vera Jourova, la sosirea la sediul Ministerului Justitiei.
Cu privire la demersul ministrului Justitiei de revocare a procurorului general Augustin Lazar, comisarul european a spus ca aceasta este “problema Romaniei”.
Intrebata cu privire la faptul ca recomandarea MCV spune ca aceasta revocare trebuie oprita, Vera Jourova a precizat: “Astept ca Romania sa urmeze recomandarile MCV. (… ) Ingrijorarea mea este cu privire la Biroul Procurorului European, care ar trebui sa functioneze din 2020 si mi-ar placea ca Romania sa fie reprezentata acolo. Acolo este interesul meu si voi discuta cu ministrul Justitiei”.
Comisarul european Vera Jourova, responsabil pentru justitie, consumatori si egalitatea de gen, se afla intr-o vizita in Romania, prilej cu care are programate intrevederi cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sefa Instantei supreme, Cristina Tarcea, precum si cu presedintele Klaus Iohannis. Marti, oficialul european se vede si cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *