Comisia Europeana: Procedura de revocare a lui Augustin Lazar din functia de procuror general genereaza ingrijorari

“Comisia Europeana, impreuna cu partenerii internationali si statele membre, au subliniat in mod repetat ca independenta sistemului judiciar din Romania si capacitatea sa de a lupta impotriva coruptiei sunt de o importanta fundamentala.
Dupa revocarea sefei DNA anul acesta, procedura de revocare a procurorului general produce ingrijorare.
Procedurile solide si indepedente de revocare si numire a procurorilor sefi au fost intotdeauna un element-cheie al recomandarilor noastre. Comisia va aborda situatia generala din Romania in urmatorul ei raport MCV din 13 noiembrie”, a precizat Christian Wigand, purtator de cuvant al CE.
Reactia Comisiei Europene vine dupa ce?ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri, ca declanseaza procedura de revocare din functie a procurorului general Augustin Lazar.
In replica, procurorul general, Augustin Lazar, a declarat ca raportul de evaluare a activitatii sale manageriale prezentat de ministrul Tudorel Toader, in baza caruia acesta cere revocarea sa din functie, reprezinta raspunsul pe care Executivul intelege sa il dea recomandarilor Comisiei de la Venetia, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *