Comisia parlamentara privind Rosia Montana va fi condusa de deputatul PSD Iulian Iancu – surse.

Comisia parlamentara speciala pentru proiectul privind Rosia Montana, ce urmeaza a fi constituita marti prin votul plenului Parlamentului, va fi condusa de catre deputatul PSD Iulian Iancu, au declarat duminica, pentru Mediafax, surse parlamentare.
Iulian Iancu este presedintele Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor.
La nivelul USL s-a decis ca sefia Comisiei parlamentare speciale pentru proiectul privind Rosia Montana sa revina social-democratilor, au mai precizat sursele citate.
Constituirea comisiei speciale urmeaza sa fie aprobata marti in plenul celor doua Camere ale Parlamentului. Comisia urmeaza sa aiba in jur de 20 de membri din toate grupurile parlamentare, in functie de algoritmul politic.
Minerii de la Rosia Montana, care s-au blocat in subteran de cinci, respectiv trei zile, au iesit din mina, duminica seara, dupa aproape o ora de la momentul in care premierul Victor Ponta a coborat la ei, primul-ministru spunandu-le acestora ca le va aduce Comisia parlamentara.
Premierul a iesit din subteran alaturi de minerii care protestau acolo de miercuri, respectiv de vineri.
“Le-am promis ca se face comisie si aducem aici comisia, sa se decida aici”, a afirmat premierul Victor Ponta, la iesirea din galerie.
Totodata, primul-ministru a declarat ca nimeni nu se poate antepronunta in privinta situatiei minerilor de la Rosia Montana, pentru ca “nu stiu ce viata au oamenii acestia”.
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, dupa intalnirea cu Victor Ponta, ca PSD a convenit sa se revina la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Rosia Montana si retragerea procedurii de urgenta pentru proiectul de lege.
“Eu mi-am reafirmat convingerea ca este un proiect care in mod normal se asuma sau nu se asuma de catre Guvern. Domnul prim-ministru a ramas pe ideea ca proiectul a fost inaintat in Parlament. PSD a convenit, vorbesc de domnul Ponta in calitate de lider PSD, sa revenim la formula convenita initial, a unei comisii speciale in Parlament, deci sa solicite retragerea procedurii de urgenta, comisie la care nu m-am opus niciodata si care sa se constituie dupa retragerea procedurii de urgenta din Senat”, a spus Antonescu, dupa intalnirea pe care avut-o cu premierul Victor Ponta si alti lideri din USL la cabinetul sau de la Senat.
El a precizat ca la nivelul comisiei speciale ar urma sa aiba loc audieri ale tuturor partilor implicate in proiectul Rosia Montana.
La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca a convenit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *