Minerii blocati in subteran la Rosia Montana au iesit din mina dupa discutiile cu Ponta. “Oamenii astia au dreptul la viata”

de Sorina Ionasc Publicat la: 15.09.2013 18:50 Ultima actualizare: 15.09.2013 20:01

Minerii blocati de sase zile in subteran la Rosia Montana au iesit din mina dupa o sicutie cu premierul Victor Ponta. Seful guvernului le-a promis ca parlamentarii din comisia speciala pentru Rosia Montana vor veni sa vada situatiia la fata locului. “Trebuie sa-i aducem aici, Oamenii astia au dreptul la viata”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a ajuns, duminica seara, la Rosia Montana, pentru a discuta cu minerii care s-au blocat de miercuri in galeria Catalina – Monulesti,? transmite corespondentul Mediafax.
Premierul a coborat si el in mina pentru a discuta cu minerii care protesteaza de mai multe zile in subteran, insotit de liderul Sindicatului “Viitorul Mineritului” din Rosia Montana, Cristian Albu. In timp ce premierul se indrepta spre mina, cele circa doua mii de persoane aflate la suprafata scandau “Vrem sa muncim, nu sa cersim”.
Premierul a fost echipat cu costumul specific minerilor care lucreaza la Rosia Montana, respectiv cascheta alba, costum verde si cizme, apoi a coborat in galeria Catalina-Monulesti, unde se afla minerii protestatari.
Intrebat daca spera sa ii convinga pe minerii blocati in subteran sa renunte la protest, Ponta a raspuns: “Sper ca da, de aia am venit aici”.

La Rosia Montana au mers si circa doua mii de persoane din tara pentru a-si manifesta solidaritatea cu cei 33 de mineri care protesteaza, de cinci, respectiv trei zile, in subteran.
Presedintele Traian Basescu declara, duminica dupa-amiaza, dupa ce a participat la Serbarile nationale de la Tebea, ca ar trebui sa mearga la Rosia Montana.
Intrebat ce va face dupa ce pleaca de la Tebea, Traian Basescu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *