Comisia SIPA: Mona Pivniceru, actual judecator al CCR, si Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei, vor fi audiate

Sedinta Comisiei parlamentare de ancheta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru a clarifica aspectele ce tin de desfiintarea Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie va incepe la ora 9.30. Presedintele Comisiei SIPA, Viorel Salan, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca toti cei invitati la audierile de maine au confirmat participarea. Au fost invitati: Mona Pivniceru, Rodica Stanoiu, Robert Cazanciuc, Ionut Nita, Gabriel Tanasescu si Nicolae Tiliban.
Presedintele Comisiei SIPA, senatorul PSD Viorel Salan, a declarat, miercurea trecuta, dupa audierea fostului director al DGPA Doru Dobocan si a directorului adjunct in ANP Tiberiu Firinel Ungureanu, ca acestia au confirmat ca au fost incalcari ale prevederilor legale vizand documente clasificate.
“Scopul activitatii de zi a fost de a culege datele si informatiile necesare pentru raportul final care urmeaza sa fie intocmit in vederea prezentarii in Bpr ale celor doua Camere. Este una dintre componente de audiere a unor persoane in paralel cu activitatea de corespondenta cu institutiile statului cu atributii, asa cum legislatia o prevede. Sunt anumite neindepliniri ale prevederilor actelor normative vizand documente clasificate. Aceasta rezulta atat din corespondenta dar si din declaratiile facute si azi. Invitatii nostri au fost cooperanti si exista si dorinta domniilor lor pentru a afla adevarul, astfel incat cetateanul sa fie informat in mod corect cu privire la hotararea de Guvern 127/2006 care viza desfiintarea DGPA. Iata chiar dupa 12 ani de la acea hotarare arhiva DGPA nu a fost finalizata masurile privind inventarierea si predarea ei dar si a celorlalte documente ale DGPA”, a afirmat senatorul PSD, dupa incheierea sedintei Comisiei SIPA.
El a adaugat ca raportul final al Comisiei va fi prezentatat Birourilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului pana la incheierea acestei legislaturi, termenul final de prezentare a documentului fiind pana pe 17 iunie.In randul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *