Concedieri masive in bancile austriece. Pleaca acasa 25.000 de angajati

Concedieri in banci

Aproximativ 25.000 de angajati din sectorul bancar austriac si-ar putea pierde locurile de munca in urmatorii 4-5 ani, a avertizat, vineri, guvernatorul Bancii Nationale a Austriei (OeNB), Ewald Nowotny, citand datele unui studiu derulat de OeNB, transmit APA si Reuters.

In sectorul bancar din Austria lucrau in 2008 aproximativ 80.283 de persoane, iar la sfarsitul lui 2014 mai erau 75.714 angajati, scrie Agerpres.
Ewald Nowotny, care este si membru in Consiliul guvernatorilor BCE, a prezentat, vineri, raportul semi-anual cu privire la stabilitatea financiara. Acesta a apreciat ca sectorul bancar din Austria este supraincarcat, iar numarul locurilor de munca va scadea cu o treime.
“Sunt in desfasurare schimbari structurale in sectorul bancar. Acestea vor ajuta bancile sa fie mai rezistente, iar politica monetara va fi mai eficienta”, a declarat Nowotny.
Si grupul bancar italian UniCredit a anuntat, luni seara, restructurarea operatiunilor de retail din Austria, in cadrul strategiei sale de a-si consolida capitalul, fara a cere actionarilor noi fonduri. Operatiunile de retail ale Bank Austria regrupeaza 200 de oficii bancare si aproximativ 9.200 de angajati in Austria.
“Bancile austriece inca se confrunta cu probleme, in special din cauza nivelului ridicat al creditelor neperformante din unele tari din Europa Centrala, Europa de Est si Europa de Sud-Est (CESEE). Bancile si companiile de asigurari ar trebui sa-si revizuiasca modelele lor de afaceri, structurile interne si reteaua de filiale, pentru a-si majora profitabilitatea si pentru a fi pregatite pentru posibila perioada de crestere economica redusa si rate scazute ale dobanzilor”, apreciaza Banca Austriei.
Bancile austriece, in special Bank Austria, Erste Group Bank si Raiffeisen Bank International (RBI), sunt cei mai mari creditori ai fostelor state comuniste din Europa de Est si au o prezenta importanta inclusiv in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *