Conditii de transport international animale de companie la bordul avioanelor TAROM

Din grija pe care o au pentru prietenii necuvantatori, numeroase persoane ajung ca la un moment dat sa caute o solutie pentru a-i transporta, fie in vacanta, fie ca isi schimba domiciliul. Motivele pot fi numeroase, insa ideea ramane aceeasi.
Nu toate companiile aviatice accepta transportul animalelor de companie. Una dintre cele care ofera astfel de servicii este TAROM, insa serviciul de transport caini si pisici in Marea Britanie sau in Emiratele Unite, de exemplu, poate fi asigurat doar in cala avionului si nu si in cabina de pasageri, datorita legislatiei locale restrictive. Animalul de companie care necesita transport in Marea Britanie va fi inregistrat ca bagaj.
Serviciul de transport caini si pisici international in cabina de pasageri poate fi asigurat de compania TAROM catre numeroase destinatii, altele decat Marea Britanie si Emiratele Arabe (Dubai).
Conditii pentru transportul animalului – caine sau pisica – in cabina de pasageri
Pentru transportul cainelui sau pisicii la bordul avionului (de astfel, cu TAROM doar acestea sunt animalele de companie ce pot fi transportate) se va tine cont de urmatoarele conditii:
In primul rand, in cabina de pasageri nu se pot transporta caini sau pisici mai mari de 5 kg. Atentie! Aceasta nu este greutatea pe care o are doar animalul. Cantarirea se face in custi speciale (IATA). Altfel spus, cusca plus animalul nu trebuie sa depaseasca 5 kg. Din aceasta prima conditie rezulta si urmatoarea:
In cabina de pasageri cainii sau pisicile vor fi transportate doar in custi speciale, ce corespund unor standarde inalte de siguranta, conform IATA. Astfel de custi nu trebuie sa depaseasca dimensiunile urmatoare: 42 cm x 30 cm x 21 cm.
In al doilea rand, intentia de a transporta animalul de companie este conditionata si de enuntarea sa la momentul in care stapanul isi rezerva biletul de calatorie, deoarece potrivit politicii TAROM, mai intai se confirma animalul din categoria PETC si apoi se accepta la bord.
In al treilea rand, doar animalele de companie sanatoase pot calatori, iar starea de sanatate este corect specificata in pasaportul international pe care animalul il detine.
De asemenea, pentru transportul animalelor de companie este necesar ca acestea sa detina cipuri de identificare si sa fie vaccinate antirabic. Potrivit www.transport-caini.ro, in pasaportul animalului de companie (caine sau pisica) trebuie sa se regaseasca: deparazitarea interna, deparazitarea externa si viza de clinic sanatos.
O alta conditie este ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *