Conducerea Bancii Nationale din Moldova a DEMISIONAT

Dorin Dragutanu, guvernatorul Bancii Nationale din Republica Moldova a demisionat, alaturi de intreaga conducere a institutiei, potrivit publika.md.?
Alaturi de Dorin Dragutanu si-a dat demisia si Marin Molosag, prim-viceguvernator al BNM, vicepresedinte al Consiliului de supraveghere?si vicepresedinte al Comitetului executiv.
Anuntul a fost facut chiar de Dragutanu, in cadrul unei conferinte de presa, care a subliniat ca demisia sa vine in urma presiunilor exercitate de unii politicieni.?
“Astazi am prezentat demisia noastra de la conducerea Bancii Nationale. Conform legii Bancii Nationale sunt trei luni in care trebuie sa asiguram interimatul. Noi vom ramane cat va fi nevoie pentru a asigura buna functionare. Noi suntem gata sa plecam si maine. Guvernarea are cu cine sa ne inlocuiasca”, a declarat Guvernatorul BNM.
Dragutanu nu a dorit sa spuna cine a fost in spatele “atacurilor” la adresa BNM pe care le-a denuntat.?
“Facem apel politicienilor sa se abtina de la noi declaratii si sa lase BN sa-si faca treaba eficient. Este un motiv impus de presiuni facute de unii politicieni. Ei au ales aceasta cale murdara. Daca nu demisionam lasam ca argumentele lor sa aduca prejudiciu Bancii Nationale. Timpul va arata ce va sta in spatele acestor atacuri”, a spus Dragutanu.
Fostul Guvernator a explicat ca in Banca Nationala a?Republicii Moldova cei care protesteaza sunt manipulati de cei care au comis frauda la BEM.
“In BNM, cei care protesteaza sunt manipulati de cei care au comis frauda la BEM. Noi nu plecam nicaieri pentru ca o sa raspundem in fata institutiilor abilitate. Sa oferim informatii si explicatii celor de la FMI cu privire la activitatea BEM?ca intr-un timp cat mai scurt, atat publicul cat si policienii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *