Conducerea Televiziunii Romane a decis inchiderea TVR News

Consiliul de Administratie ?al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a decis, marti, inchiderea, de la 1 august, a televiziunii TVR News, informeaza Mediafax. Continutul TVR News va fi preluat de celelalte canale ale SRTv.?
Citeste si:?Popririle impuse ANAF baga frica in angajatii TVR
De asemenea, conducerea TVR a decis si si comasarea Directiei Stiri cu Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive, in vederea diminuarii posturilor de conducere.
CA al TVR a adoptat, in sedinta de marti, noi masuri de diminuare a cheltuielilor, in contextul in care Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a blocat, luni, conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor acumulate – incepand din anul 2005 – catre bugetul de stat.
In acest moment, datoria fiscala a TVR se ridica la aproximativ 457 de milioane de lei, potrivit unui comunicat remis, marti, de reprezentantii Televiziunii Romane.
Tot in sedinta de marti, a fost luata in discutie inchiderea TVR HD si transformarea televiziunii TVR 2 intr-una cu emisie de inalta definitie.
Citeste si:?Conturile TVR, BLOCATE de ANAF
CA a hotarat si comasarea Directiei Stiri cu Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive, in vederea diminuarii posturilor de conducere.
“Potrivit legislatiei in vigoare, in conditiile actuale, TVR nu poate efectua decat platile aferente drepturilor salariale si datoriilor catre stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activitatii TVR in scurt timp”, se spune in comunicatul TVR.
Potrivit sursei citate, in mod constant, administratia Televiziunii Romane a facut publica situatia financiara a institutiei, luand in acelasi timp o serie de masuri care sa duca la diminuarea cheltuielilor cu personalul si productia TV. Astfel, cheltuielile cu personalul au fost cu 15% mai mici in 2014 fata de anul anterior, iar costurile de productie au scazut cu 24% in cazul TVR 1 si cu 9% pentru TVR 2.
“Televiziunea Romana a explicat cu argumente sustenabile, atat autoritatilor, cat si opinieii publice, cauzele care au condus la situatia financiara foarte dificila in care se afla TVR si a atras atentia asupra necesitatii indexarii taxei TV, principala sursa de venituri a televiziunii publice si a modificarii legislatiei care afecteaza functionarea TVR. Taxa TV din Romania nu a fost indexata la inflatie in ultimii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *