Consiliul de Securitate ONU se va reuni pentru a discuta despre criza din Siria.

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite se va reuni miercuri seara, cu usile inchise, pentru consultari pe tema Siriei, insa nicio decizie nu va putea fi luata daca Rusia, un aliat al regimului sirian, va recurge la veto, relateaza Mediafax.
Franta, Marea Britanie si Statele Unite au cerut sesizarea imediata a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite pentru analizarea circumstantelor presupusului atac cu arme chimice din Damasc, relateaza AFP. Solicitari similare au fost formulate de Luxemburg, Arabia Saudita si Coreea de Sud.
Uniunea Europeana a cerut o ancheta urgenta in cazul presupusului atac cu arme chimice din Siria. “UE reafirma ca orice utilizare a armelor chimice, indiferent de ce parte din Siria, este total inacceptabila”, conform purtatorului de cuvant al lui Catherine Ashton, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.
Opozitia siriana sustine ca fortele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice in apropiere de Damasc, atacul soldandu-se, potrivit insurgentilor, cu 1.300 de morti. Armata siriana a negat categoric …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *