Contraceptia masculina, sub forma de injectii, eficienta in 95% dintre cazuri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Daca pana acum, venirea pe lume a unui copil depindea doar de contraceptia feminina, de acum inainte vor avea si barbatii ceva de facut in acest sens, anunta www.csid.ro.

Cercetatorii australieni, de la Institutul ANZAC, testeaza un contraceptiv destinat barbatilor care vor sa decida singuri asupra posibilitatii de a deveni tatici. Acesta va fi sub forma de injectie, administrata de doua ori in fiecare luna, si blocheaza functia reproductiva, intocmai ca pilula contraceptiva feminina.

Potrivit specialistilor, injectia pastreaza nivelul testosteronului la cote normale, in timp ce progestativul „pacaleste” creierul sa nu mai elibereze hormonii necesari producerii spermei. Cercetatorii asigura toti potentialii interesati ca medicamentul nu afecteaza in nici un fel sexualitatea masculina, iar fertilitatea se reinstaleaza in trei luni de la oprirea tratamentului. Cel putin asta indica testele efectuate pana in prezent si care au mai indicat ca anticonceptionalul este eficient in 95% dintre cazuri.

In prezent, contraceptivul se afla intr-o alta serie de teste, urmand sa ajunga pe piata daca specialistii considera ca nu reprezinta nici un pericol la adresa sanatatii barbatilor.

spot_imgspot_img