Sculptura lui Degas „Petite Danseuse de Quatorze Ans”, vanduta cu 18,8 milioane de dolari

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O sculptura rara, ce reprezinta o balerina, realizata de impresionistul francez Edgar Degas, a fost licitata, marti, pentru suma de 18,8 milioane de dolari, anunta Reuters. Potrivit casei Sotheby”s, pretul reprezinta un record pentru o lucrare a lui Degas.

Sculptura intitulata „Petite Danseuse de Quatorze Ans” a fost achizitionata de un asiatic. Potrivit reprezentantilor casei de licitatii Sotheby”s, precedentul record de pret al unei sculpturi de Degas era de 12,3 milioane de dolari.

Aceasta licitatie, care a avut loc in mijlocul unei crize financiare, confirma parerile expertilor care considera ca operele de arta extrem de rare vor continua sa se vanda extrtaordinar de bine.

Sculptura din Degas a fost realizata, initial, din ceara, fiind sustinuta de o structura din sarma. Ulterior, Degas a Dupa moartea artistului, sculptura a fost turnata in bronz, in anul 1922.

In noiembrie 2008, un tablou Degas a fost vandut pentru 37 de milioane de dolari , tot in cadrul unei licitatii organizate de casa Sotheby”s la New York.

spot_imgspot_img